Uzina Mecanica (UM) din Cugir, unul dintre producatorii romani de arme si munitii, si-a stabilit pentru acest an investitii de peste 12 milioane de lei, suma destinata atat retehnologizarii, cat si realizarii unor lucrari la nivelul societatii prin care vor fi reduse costurile.
Directorul general al UM Cugir, Nicolae Contan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca societatea pe care o conduce si-a stabilit pentru acest an sa realizeze investitii de peste 12 milioane de lei (aproape trei milioane de euro), sume din care se va face retehnologizarea uzinei prin cumpararea de masini si utilaje, dar se vor realiza si lucrari de refacere a retelelor de apa si canalizare pentru reducerea costurilor, relateaza Mediafax.

Contan a spus ca numai la apa uzina din Cugir plateste anual aproximativ 1,6 milioane de lei, suma crescuta si de pierderile de pe retea.

Potrivit sursei citate, in 2010, volumul investitiilor realizate de UM Cugir a fost de 2,4 milioane de lei.

Nicolae Contan a afirmat ca, in prezent, Uzina Mecanica din Cugir are contracte in derulare pentru furnizarea de armament si munitie in valoare de zeci de milioane de dolari, productia fiind asigurata prin aceste contracte pana la mijlocul anului 2012.
El a spus ca cea mai mare parte a productiei realizate la Cugir ajunge pe piata americana.

"Toata productia realizata pana acum a fost comercializata, beneficiarii nostri fiind practic exclusiv beneficiari externi. Nu putem sa nu amintim cu mandrie ca am obtinut recunoasterea oficiala a seriozitatii noastre in relatiile comerciale din partea reprezentantilor guvernamentali americani, adica a celor care certifica in ultima instanta calitatea marfurilor livrate si respectarea tuturor conditiilor contractuale asumate", a spus Contan.

El a afirmat ca aproape in intregime productia de la UM Cugir ajunge pe piata externa civila sau militara, doar 0,01 la suta din cifra de afaceri fiind reprezentata anul trecut de comenzile pentru piata interna.

Uzina Mecanica Cugir a fost infiintata in urma cu peste 200 de ani, fiind, pana in 1989, una dintre cele mai importante societati comerciale din Alba cu aproape 20.000 de angajati.

Uzina Mecanica Cugir este filiala a Companiei nationale Romarm si este specializata in productia de armament si munitie. Societatea are un capital social de 40,5 milioane de lei, acesta fiind detinut in intregime de statul roman prin actionarii sai Ministerul Economiei si Comertului si Compania nationala Romarm SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri