Compania de constructii Acvatot, controlata de SETHA, din Franta, vrea sa se extinda printr-o noua achizitie a unei firme romanesti, activa in domeniul retelelor edilitare, proiect pentru care are un buget de cinci milioane de euro.
"Luam in continuare in considerare achizitia unei noi companii care ar putea contribui la dezvoltarea activitatilor noastre in domeniul retelelor edilitare, eventual specializata in segmentul retelelor electrice", a declarat Francois Debergh, directorul general si administratorul Acvatot, anunta Mediafax.

El a precizat ca urmeaza sa fie initiate discutii pentru o eventuala preluare, dar finalizarea tranzactiei va fi incheiata cel mai devreme la finele anului viitor.

Acvatot, specializata in instalatii si lucrari edilitare, a preluat in 2009 firma Hydroservice din Bacau, cu activitati de hidrocuratare de retele, detinuta de o persoana fizica, Liviu-Constantin Cazan.

Afacerile Acvatot, cu o echipa de 245 de persoane, au totalizat 20,7 milioane euro anul trecut, iar filiala Hydroservice a avut un rulaj de 700.000 euro. In 2009, Acvatot a consemnat afaceri de 21,2 milioane euro.

"Din punct de vedere al cifrei de afaceri previzionam (in 2011, n.r.) o crestere de 5%, datorata largirii panelului de clienti in domeniul retelelor electrice, al constructiilor civile si in domeniul serviciilor de diagnosticare si mentenanta a retelelor", a spus reprezentantul Acvatot.

Principalii clienti ai Acvatot au fost anul trecut companiile GDF Suez, Apa Nova Bucuresti si Habau.

Cel mai important contract din acest an, in valoare de opt milioane euro, a fost incheiat cu primaria din Bolintin-Deal, proiectul vizand realizarea retelelor de canalizare si a unei statii de epurare.

Compania a prevazut investitii de aproximativ 500.000 de euro pentru reinnoirea echipamentelor, iar cele mai semnificative achizitii ar fi cele ale unui echipament de foraj dirijat si un hidrocuratator, a precizat seful Acvatot.

Totodata, compania a cofinantat cu 40% doua proiecte de formare profesionala a angajatilor, restul finantarii fiind asigurata cu fonduri europene.

"Am parcurs un proiect destul de amplu de reorganizare a companiei prin consolidarea biroului nostru central de ofertare, abordarea de noi piete cum ar fi cele de retete electrice si statii de epurare ecologice si ne-am implicat mai mult in dezvoltarea relatiilor comerciale in tarile din zona Balcanilor in care suntem deja prezenti sau in care dorim sa intram. De asemenea, intre jumatatea lui 2009 si inceputul lui 2010 ne-am redus efectivele cu aproximativ 30%", a spus reprezentantul companiei.

El a estimat ca piata constructiilor ar putea reveni pe crestere din 2012, in conditiile in care va fi sustinuta de absorbtia fondurilor europene iar investitorii vor redeveni increzatori. Intrebat ce masuri ar trebui sa ia autoritatile pentru sustinerea pietei, reprezentantul Acvatot a indicat o mai buna analiza a dosarelor de licitatii, pentru a evita fenomenul de dumping care este neprofitabil atat pentru beneficiari cat si pentru antreprenori.

Acvatot a fost infiintata in anul 1991 si preluata integral in 2000 de SETHA (Societe d'Etude de Travaux Hydrauliques et d'Adduction d'Eau).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri