Furnizorul de servicii medicale private Euromedic, care detine opt centre de diagnostic pe plan local, va investi in perioada 2011-2012 “cateva zeci de milioane de euro” in extinderea retelei in marile orase din tara.
“Avem o strategie si suntem in perioada de definitivare a proiectelor. La sfarsitul anului acesta vom incepe construirea si amenajarea noilor centre, proces care se va intinde pe parcursul lui 2012”, a declarat Anca Petca (foto), presedintele Euromedic Romania, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Petca nu a dezvaluit suma exacta alocata expansiunii retelei, precizand ca nu exista o limita. Orasele tintite pentru deschiderea de noi centre sunt centrele universitare, acolo unde se gasesc atat medici specialisti, cat si prescriptori pentru serviciile oferite de Euromedic.

In 2011, furnizorul de servicii medicale estimeaza pentru cele opt centre de diagnostic afaceri in crestere cu 30%. Majorarea afacerilor va veni pe fondul introducerii de noi pachete de servicii, precum spitalizarea de zi si consultatii de specialitate.

“Am incercat sa facem pachete atractive pentru pacientii nostri, sa venim in piata cu noi tipuri de servicii precum cele oferite de cabinete de consultatii si spitalizare de zi in anumite centre”, a explicat Anca Petca.

In 2010, Euromedic a realizat o cifra de afaceri de 24,6 milioane de euro cu opt centre de diagnostic si opt centre de dializa.

La inceputul anului acesta, Euromedic International, companie olandeza ce ii are ca principali actionari fondurile de investitii Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences si Montagu Private Equity, a vandut catre nemtii de la Fresenius Medical Care reteaua de centre de dializa Nefromed. Tranzactia s-a cifrat la 485 de milioane de euro, dintre care 55 de milioane de euro a fost valoarea celor opt centre de dializa din Romania.

Pentru 2012, estimarile oficialilor Euromedic vizeaza o cifra de afaceri similara cu cea obtinuta in 2010.

Piata serviciilor medicale, estimata anul acesta la peste 400 de milioane de euro, este dominata de mari retele de clinici precum MedLife, Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), Medicover, Sanador si Gral.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri