Grupul de servicii medicale Polisano, controlat de omul de afaceri Ilie Vonica, vrea sa deschida pana la sfarsitul anului viitor doua spitale, in Bucuresti si Sibiu.
Polisano detine in Sibiu un spital cu 50 de paturi, deschis in anul 2004.

"Deschidem al doilea spital in Sibiu si ne gandim foarte serios ca pe viitor sa avem si un spital in Bucuresti. Investitia pentru unitatea din Sibiu va fi mai mica de 20 milioane de euro (suma anuntata initial, n.r.), pentru ca am incercat sa reducem costurile, sa negociem achizitia de anumite utilaje sau aparatura. Oricum, va fi o investitie importanta. Cred ca la sfarsitul anului o sa lansam partial spitalul si total probabil ca in prima parte a anului viitor. Va avea 160 de paturi", a declarat Vonica, potrivit Mediafax.

El a aratat ca unitatea din Bucuresti ar putea fi inaugurata anul viitor.

"Este in studiu in acest moment, e greu de spus cate paturi va avea si ce specialitate, o sa vedem de ce este nevoie in urma studiilor", a spus Vonica.

El a adaugat ca Polisano va deschide in urmatoarele luni si o clinica privata, in zona Otopeni. Compania mai detine trei clinici in Bucuresti.

Clinica Polisano, divizia de servicii medicale a grupului, a inaugurat, marti, un centru de fertilitate, printr-o investitie de peste un milion de euro. Centrul are o echipa formata din 13 doctori si asistente si se intinde pe o suprafata de 600 metri patrati intr-o cladire din zona de Nord a Bucurestiului.

Compania detine un centru de vertilitate deschis in 2006.

"Suntem inclusi in programul national de vertilizare in vitro finantat de Ministerul Sanatatii si apreciez ca mult mai multe cupluri vor veni tinand cont de dimensiunea Bucurestiului si a sudului Romaniei. La Sibiu am avut aproximativ 300 de cupluri anul trecut, cu o rata de succes de peste 50% si, in functie de ce a fost nevoie, suma pe care a trebuit sa o plateasca fiecare familie a fost diferita, cea mai mare ridicandu-se la putin peste 2.000 de euro", a spus Vonica.

Reprezentatii Polisano au adaugat ca 15% dintre cuplurile din Romania nu pot avea copii.

"Deocamdata studiem posibilitatea daca deschidem sau nu si alte centre, suntem in perioada de cautare si inca nu am luat decizia daca o sa extindem centrele de fertilizare in vitro. Posibil sa o facem, dar trebuie sa avem un studiu de piata", a adaugat Vonica.
Piata locala de servicii medicale s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro si ar putea creste in acest an la 500 milioane de euro, estimeaza companiile de profil.

Principalii competitori ai companiei sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador si Gral.

Din grupul Polisano mai face parte reteaua de farmacii Reteta, formata din aproximativ 50 de unitati.

"Ne apropiem de 50 de farmacii la nivel national, acoperim o buna parte din Romania. In mod cert vom mai deschide, dar e dificil din cauza legii, incercam sa achizitionam licente si incercam sa vedem ce ofera piata", a precizat omul de afaceri sibian.

Piata farmaceutica din Romania s-a ridicat anul trecut la 9,62 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 19% fata de anul 2009, potrivit firmei de cercetare si studii de piata Cegedim.

Ilie Vonica a mai spus ca anul 2011 va fi mai bun din punct de vedere economic pentru companie.

"Cred ca lucrurile incep sa se miste mai bine, bancile au inceput sa ne caute si sa ne finanteze si sunt optimist. Se va imbunatati mediul de afaceri, mediul economic si, asa cum au fost prognozele date de specialisti, cred ca in 2011 vom avea crestere economica si incet incet incepem sa iesim din criza si economia sa isi revina", a adaugat Vonica.

Grupul Polisano, cu peste 1.800 de angajati, cuprinde un lant de policlinici, un spital privat, noua centre de dializa, doua centre de fertilizare in vitro, o retea de farmacii si un distribuitor de medicamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri