Terapia, cel mai mare producator autohton de medicamente, a devenit, incepand cu luna ianuarie a acestui an, Grupul Terapia, o data cu achizitionarea companiilor producatoare de medicamente din Bucuresti, Pharmaplant Biogalenica si Promedic.

Transformarea Terapia in Grupul de firme Terapia reprezinta o consecinta fireasca in urma achizitionarii celor doi producatori importanti de medicamente generice, cu un portofoliu complementar Terapia. In acest an vom aborda aceeasi strategie de consolidare a pozitiei de lider in productia de medicamente, prin realizarea de investitii importante in toate structurile companiei, a declarat Stephen R. Stead, director general Terapia.

Obiectivele grupului din Cluj Napoca vor fi orientate in acest an pe depasirea pragului de 100 milioane dolari la vanzari, insemnand o crestere de 30% fata de 2005, ca si pe majorarea exporturilor si extinderea portofoliului de produse.

De asemenea, grupul pregateste investitii de peste 10 milioane dolari, pentru construirea unui nou depozit pentru produse finite si a unei cladiri pentru ambalarea produselor farmaceutice finite.

Finalizarea acestor proiecte se va concretiza in cresterea cu 50% a capacitatii de depozitare si cu 100% a capacitatii de ambalare.

Portofoliul grupului cuprinde peste 150 de produse medicamentoase, eliberate pe baza de prescriptie medicala si OTC-uri destinate tratarii si prevenirii bolilor cardiovasculare, sistemului nervos, sistemului musculo-scheletal, aparatului digestiv, bolilor respiratorii, bolilor oftalmologice, afectiunilor pediatrice.

Terapia exporta 25 de medicamete in 15 tari, faringoseptul fiind principalul produs de export in Rusia, Ucraina si Polonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri