Principala problema a micilor companii romanesti este atragerea si mentinerea unui personal de calitate, a declarat, ieri, Bogdan Constantinescu, manager Cisco System Romania si Republica Moldova.

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania isi doresc foarte mult sa aiba o conexiune rapida la Internet, releva un studiu efectuat de firma de cercetare Coleman Parkes, la cererea Cisco Systems.

Din cele 101 companii (din industrie, servicii, utilitati, turism si transporturi) interveviate, 94% apreciaza ca foarte importante conexiunile internet rapid in banda larga (94%), retelele de calculatoare (91%) si sistemele de stocare (89%), in timp ce securizarea comunicatiilor in retea este esentiala pentru 80% dintre societati.

IMM-urile considera ca avantajele cele mai importante oferite de tehnologiile pentru retele cu acces la distanta sunt sporirea vitezei de reactie la solicitarile clientilor (90%), accesul in timp real la date/aplicatii (89%), minimizarea timpilor morti din activitatile angajatilor (87%) si sporirea productivitatii personalului (86%).

73% dintre IMM-urile romanesti apreciaza ca principalul avantaj al implementarii acestor noi tehnologii este reducerea costurilor.

Totodata, 52% dintre IMM-urile din tara noastra cred ca cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii companiilor il constituie costurile mari ale tehnologiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri