Producatorul de materiale de constructii Duraziv si-a revizuit cifra de afaceri planificata pentru anul in curs, vizand o crestere de 30%, de pana la 18 milioane de euro, dupa ce in primele sase luni afacerile au urcat cu 48%, pana la 7,8 milioane de euro.
Duraziv a raportat pentru prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 7,8 milioane de euro, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acest context, omul de afaceri Daniel Guzu, proprietarul companiei, afirma ca afacerile vor creste cu 30% in acest an, pana la 18 milioane de euro, nivel dublu fata de 2009.

Premisele cresterii sunt reprezentate de legea fatadelor, prin care proprietarii sunt obligati sa isi renoveze proprietatile, dar si de renovarile pentru scaderea consumului de energie, in contextul in care termoizolarea unui apartament poate scadea cu 30% factura de intretinere. In prezent, pentru termoizolarea unui apartament de bloc, costul este de circa 1.000 euro, potrivit estimarilor Duraziv.

Compania a investit pana in prezent 13 milioane de euro si are in derulare investitii de inca 3,5 milioane de euro. Daniel Guzu spune ca investitiile sunt justificate de potentialul de crestere a pietei de constructii, desi admite ca in prezent productia depaseste cererea.

“Este mult de munca in urmatorii 20 de ani si oricine a calatorit in vestul Europei stie asta. Este destul de construit si chiar daca acum piata stagneaza, va trebui sa ajungem la nivelul vecinilor nostri. Sunt 300 de jucatori pe piata de constructii, dar cei care conteaza sunt doar 20, asa ca loc este destul”.

Duraziv a realizat o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro anul trecut, cu 50% peste rezultatele din 2009. Compania detine o fabrica de adezivi si profile metalice in Popesti-Leordeni, care a suportat investitii de circa 13 milioane de euro pana in prezent, cu o capacitate anuala de productie de 200.000 de tone de adezivi si 12.000 de tone de profile metalice.

Cei mai importanti competitori ai Duraziv pe segmentul de adezivi sunt AdePlast, Baumit, Baumix, Saint-Gobain Weber, Euro MGA si Mapei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri