Operatorul sistemului national de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) va rectifica in urcare cu aproape 70% profitul brut estimat pentru acest an, la 42 milioane de lei (9,8 milioane euro), potrivit Mediafax.

Propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli va fi discutata in AGA programata pentru 19 august, se arata intr-un comunicat al Translectrica transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bugetul de venituri si cheltuieli al Translectrica, elaborat la inceputul anului, prevede realizarea unui profit brut de 25 milioane de lei.

Totodata, Transelectrica intentioneaza sa rectifice in scadere cu 12,5% veniturile estimate pentru anul in curs, de la 2,78 miliarde de lei, la 2,43 miliarde de lei, dar si cheltuielile, cu 13%, de la nivelul anticipat initial, de 2,75 miliarde de lei, la 2,39 miliarde lei.

In primul trimestru, Transelectrica a avut un profit net de 160,8 milioane de lei, de 3,2 ori mai mare comparativ castigul din perioada similara a anului trecut, la venituri in crestere si cheltuieli in scadere.

Ministerul Economiei detine 73,6% din actiunile companiei, Fondul Proprietatea 13,5%, iar mai multi actionari cumuleaza 12,8% din titluri.
Actiunile Transelectrica erau cotate marti la BVB la pretul de 22 de lei pe unitate, in scadere cu 0,45% fata de referinta.

Transelectrica are o capitalizare de 1,6 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri