Proprietarul InterAgro, Ioan Niculae, a amenajat la Zimnicea un "mic santier naval", unde urmeaza sa construiasca mai multe ambarcatiuni de agrement, prima dintre acestea urmand sa fie lansata la apa sambata, in urma unei investitii de 800.000 de euro, scrie Mediafax.
"Am construit in regie proprie, intr-un mic santier naval pe care l-am amenajat la Zimnicea, un vapor de agrement, destinat plimbarii turistilor pe Dunare. Vaporul va fi lansat la apa sambata", a spus Niculae.

El a adaugat ca investitia a fost de circa 800.000 de euro, dar daca ar fi cumparat de pe piata o nava similara, ar fi trebuit a plateasca pe ea in jur de 2 milioane de euro.

Ambarcatiunea are o lungime de 24 de metri, este clasificata la cinci stele, iar in interior este amenajat un salon cu o capacitate de 35 de persoane.

"Vaporul poate merge cu 45 de kilometri la ora si va face circuite turistice pe Dunare. Urmeaza sa construim si alte vapoare si ambarcatiuni mai mici, cu aceeasi destinatie, in care vom investi cateva milioane de euro", a mai spus omul de afaceri.

De asemenea, Niculae intentioneaza sa construiasca si un port turistic la Zimnicea si a depus documentatia pentru obtirerea unei finatari europene destinata amenajarii a patru pontoane. Valoarea investitiei in pontoane este estimata la 8 milioane de euro.

In vara anului trecut, InterAgro a investit circa 5,5 milioane de euro intr-un bac care traverseaza Dunarea, facand legatura intre Zimnicea si localitatea Sistov din Bulgaria. Bacul are o suprafata desfasurata de 600 de metri patrati si o capacitate de 12 tiruri, 40 autoturisme sau 250 persoane.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri