Datoriile companiei feroviare de stat CFR catre subsidiarele romanesti de distributie a energiei electrice ale grupului italian de utilitati Enel au ajuns la 187 milioane euro si deocamdata nu au fost gasite solutii de recuperare a acestora, a declarat directorul general Enel Romania, Luca D'agnese, scrie Mediafax.
"Una dintre cele mai provocari ale Enel in Romania este reprezentata de datoriile CFR, care au ajuns la 187 milioane de euro si continua sa creasca", a afirmat D'agnese.

Anual, datoriile CFR catre cele trei filiale de distributie a energiei detinute de Enel cresc in medie cu 30 milioane de euro.

Valoarea totala a datoriilor companiei feroviare catre distribuitorii de energie de pe piata romaneasca este de 450 de milioane de euro.

In 2008, CFR a semnat un acord cu distribuitorii de energie pentru plata datoriilor. CFR a platit o parte din restante timp de cateva luni, dupa care a sistat platile, acumuland noi datorii.

"CFR ne cauzeaza pierderi, iar aceste ne-ar putea impiedica sa de dezvoltam in Romania", a continuat D'agnese.

El a adaugat ca Enel ia in calcul toate variantele posibile pentru recuperarea datoriei de la CFR.

Pe de alta parte, reprezentantul Enel Romania a adaugat ca investitiile asumate de Enel, de 800 milioane de euro in cinci ani, pot fi majorate, in anumite conditii.

Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005 si are activitati de productie, distributie si furnizare a electricitatii. Enel are in Romania 2,6 milioane de clienti si 4.700 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri