Fondul francez de investitii Hanalei Finance va incepe, cel mai probabil in 2012, constructia unor unitati de productie a energiei din surse regenerabile in Romania, a caror valoare cumulata se ridica la 35 milioane de euro.
"Probabil la inceputul anului 2012 Hanalei va incepe constructia unui parc eolian de 30 MW in zona Dobrogrei si a unei microhidrocentrale in zona montana", a declarat Olivier Schorochoff, directorul pentru zona Marii Negre si a Mediteranei de Est al companiei Windtechnics, citat de Mediafax.

Windtechnics este o subsidiara a Hanalei Finance, cu operatiuni de mentenanta a turbinelor eoliene, prezenta si pe piata romaneasca.

Schorochoff a adaugat ca investitia in parcul eolian va fi de aproximativ 30 milioane de euro, in timp ce pentru hidrocentrala costurile se ridica la cinci milioane de euro.

Capacitatea de productie a electricitatii instalata in unitati care utilizeaza sursele regenerabile a crescut de la 14 MW in 2009 la 462 MW la sfarsitul anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri