Doar opt din cele zece companii care isi exprimasera interesul pentru preluarea Electrica Muntenia Sud au depus oferte angajante pana la data limita, 31 ianuarie 2006, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.

Ofertele au fost inaintate de companii de prima marime, AES-SUA, CEZ-Cehia, Enel-Italia, EVN-Austria, Gaz de France, Iberdrola-Spania, RWE Energy-Germania si Union Fenosa International-Spania, din cursa retragandu-se companiile germane E.ON si EnBW. Lista finalistilor selectati pentru privatizarea companiei Electrica Muntenia Sud ar putea fi cunoscuta in circa o luna. Robert Peterson, reprezentantul PricewaterhouseCoopers, consultantul in procesul de privatizare, a aratat ca in circa patru saptamani comisia de privatizare va trece la cea de-a doua etapa a procedurilor de privatizare.

Astfel, vor fi selectate pana la cinci companii pentru continuarea negocierilor, sau, daca diferenta dintre oferta primului clasat si celelalte firme va fi semnificativa, negocierile vor continua cu un singur investitor. "Nu vreau sa dau un termen fix, dar in iunie ar trebui sa stim castigatorul", a precizat Peterson. El nu a dorit sa comenteze asupra ofertelor financiare inaintate de competitori, dar a apreciat ca pretul va conta cel mai mult in aceasta etapa.

Firma castigatoare va cumpara 67,5% din actiunile societatii, 50% direct, restul prin majorare de capital. Electrica Muntenia Sud, societatea de distributie a energiei electrice in Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu, are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti. Societatea a inregistrat, in 2004, o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei (11.186 miliarde de lei vechi).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri