Romgaz Medias a avut in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 1,99 miliarde de lei, in crestere cu 6,98% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.
In acelasi timp, profitul net al companiei a fost de 488 milioane lei, de doua ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor companiei, citate de Mediafax.

"Cifra de afaceri realizata in primul semestru din 2011 este superioara celei din perioada similara a anului anterior cu 6,89%, datorita livrarii unei cantitati mai mari de gaze naturale din import. Profitul net realizat este mai mare (...) datorita realizarii de economii la unele elemente de costuri", arata producatorul de gaze.

In acelasi interval, nivelul creantelor restante a crescut cu 362,78%, la 477 milioane lei, din cauza ca unii clienti, care se confrunta cu probleme financiare, nu au respectat graficul de plati din conventiile de esalonare incheiate cu Romgaz.

In ceea ce priveste productia, aceasta s-a situat in primele sase luni la 2,85 miliarde de metri cubi, jumatate din cantitatea estimata pentru anul 2011 de 5,65 miliarde metri cubi.

Vanzarile au scazut 8%, de la 35,74 milioane MWh in primul semestru al anului trecut la 32,92 milioane MWh in ianuarie-iunie 2011.

Producatorul de gaze si-a bugetat pentru primul semestru investitii de 381,53 milioane lei, din care au fost realizate 89,4%. Cele mai importante investitii au fost forajul a 12 sonde si punerea in functiune a doua statii de uscare gaze.

Romgaz este controlat de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, si asigura aproape jumatate din productia de gaze din Romania. Celalalt mare producator este OMV Petrom (SNP).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri