Producatorul de tevi din otel TMK Artrom Slatina (ART), din grupul siderurgic rus TMK, intentioneaza sa contracteze credite in valoare totala de 60 milioane de euro de la UniCredit Tiriac Bank si Banca Comerciala Romana (BCR), pentru refinantarea unor imprumuturi si asigurarea capitalului de lucru, informeaza Mediafax.
Propunerile vor fi discutate in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor programata pentru 31 august, se arata intr-un raport al TMK Artrom transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Creditul de la UniCredit, in valoare de 20 milioane euro, va fi utilizat pentru refinantarea unor imprumuturi.

TMK Artrom vrea sa contracteze de la BCR o facilitate neangajanta sub forma de descoperire de cont in valoare de 20 milioane de euro, pentru finantarea activitatii curente si asigurarii necesarului de capital circulant.

Aceasta facilitate va inlocui o linie de credit overdraft existenta, cu o valoare de 18,4 milioane de euro, acordata tot de BCR, se precizeaza in raport.

De asemenea, producatorul de tevi intentioneaza sa acceseze, tot de la BCR, o facilitate angajanta pe termen lung, in valoare de alte 20 milioane de euro, pentru finantarea activitatii curente si asigurarii necesarului de capital circulant.

Alta propunere care va fi discutata in AGA din 31 august vizeaza revocarea Consiliului de Administratie (CA), in urma demisiei a trei membri, numirea altor reprezentanti in Consiliu si reducerea de la sapte la cinci a numarului membrilor CA.
Din CA au demisionat Dmitri Cernicenko, Konstantin Semerikov si Marcenko Serghei.

Propunerea TMK Europe, subsidiara din Germania a grupului rus TMK, care controleaza 92,66% din capitalul TMK Artrom, pentru functia de presedinte al CA este cetateanul francez Joseg Marous. Marous este si in prezent presedinte al CA.

Totodata, cetatenii rusi Marcenko Kirill si Evgheni Makarov, precum si cetateanul roman Adrian Popescu, vor detine in continuare pozitiile de membrii in CA. Adrian Popescu detine pozitia de director general al producatorului de tevi.

In locul celor trei demisionari este propus in CA cetateanul rus Andrei Zimin.
Grupul rus TMK mai detine in Romania combinatul siderurgic TMK-Resita.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri