Ministerul Dezvoltarii a atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de Dorinel Umbrarescu, primul contract de lucrari prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, care vizeaza reabilitarea de drumuri din Suceava si Botosani, pentru 551,9 milioane lei fara TVA.
Proiectul prevede reabilitarea 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din cele doui judete, iar proiectul a fost estimat initial la 569 milioane de lei, fara TVA.

Umbrarescu este un cunoscut om de afaceri din Bacau, cotat in a doua editie a Topului Forbes Romania 500 miliardari pe pozitia a zecea, cu o avere de 380-400 milioane de euro. El este unul dintre cei mai importanti jucatori romani din domeniul lucrarilor de infrastructura, cele doua companii de constructii, Spedition UMB si Tehnostrade, avand un rulaj total de peste 1,5 miliarde lei in 2009.

Alte contracte importante castigate de firmele omului de afaceri in acest an sunt modernizarea DN 18 de la Sighetul Marmatiei la Moisei (69 km), pentru 136,44 milioane lei fara TVA, precum si modernizarea DN 24, pentru aproximativ 225 milioane lei.

In urma lansarii licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor in cadrul proiectului prioritar "10.000 de km de drumuri judetene si de interes local", din cadrul PNDI, au fost depuse oferte pentru obiectivele de investitii din judetele Neamt, Iasi, Braila, Galati, Covasna, Brasov, Bihor, Arad, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Olt, Arges, Dolj, Gorj, Satu Mare, Salaj, Suceava, Botosani, Hunedoara, Timis, Valcea, Sibiu, Dambovita, Teleorman, Prahova, Giurgiu si Ilfov, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Pana in prezent au fost deschise ofertele pentru pachetele Neamt-Iasi, Braila-Galati, Brasov-Covasna, Ialomita-Calarasi, Prahova-Giurgiu-Ilfov, temenul pentru deschiderea tuturor ofertelor fiind 10 august.

"Pentru obiectivele de investitii din judetele Tulcea, Constanta, Caras Severin, Mehedinti, Cluj, Alba, Mures, Harghita, Bistrita Nasaud si Maramures, procedura de achizitie publica a lucrarilor de proiectare si executie va fi relansata", se precizeaza in comunicat.

Pe de alta parte, institutia arata ca au fost lansate procedurile de achizitie publica pentru constructia a 635 crese si gradinite in cadrul proiectului prioritar "Modernizarea localitatilor" din cadrul PNDI. Deschiderea ofertelor se va face in perioada 11 august - 16 septembrie.

Totodata, pentru proiectul prioritar "Sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate si alimentarea cu apa a localizatilor", parte integranta a PNDI, in prezent se analizeaza documentatiile depuse. Pana in prezent au fost avizate in cadrul Consiliului tehnico-economic al MDRT 1.168 obiective de canalizare si epurare a apelor uzate si 891 obiective de alimentare cu apa a localitatilor, potrivit sursei citate.

Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, finantat de la bugetul de stat, va fi derulat in perioada 2011 - 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului.

Proiectele aferente ministerului Dezvoltarii pentru cele trei componente au o valoare totala estimata de 4 miliarde de lei. In primii doi ani lucrarile sunt finantate de constructorii selectati, urmand ca MDRT sa ramburseze banii in intervalul 2013-2020.

Ministerul Transprturilor anunta miercuri noii termeni ai contractului Bechtel

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va prezenta miercuri rezultatul negocierilor cu Bechtel si noii termeni ai contractului cu compania care construieste Autostrada Transilvania Brasov-Bors, au declarat, potrivit Mediafax, reprezentantii institutiei.

"Anuntul privind rezultatul negocierilor ar putea fi amanat pentru joi doar daca sedinta de Guvern de maine se va prelungi la ore inaintate", au mentionat sursele.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, in mai multe randuri ca negocierile cu Bechtel vizeaza "intrarea in normalitate a preturilor".
Potrivit postului ProTV, reprezentantii Bechtel au renuntat la o parte din costul de constructie, astfel ca acesta s-ar putea reduce de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai putin de jumatate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri