CFR SA vrea sa contracteze lucrari de reabilitare a infrastructurii feroviare pe o portiune de 66,2 km a liniei de cale ferata Brasov - Simeria, intre localitatile Atel, din judetul Sibiu, si Coslariu (Alba), proiect estimat la 2,26 miliarde lei (532,2 milioane euro), fara TVA.
In acest sens, CFR a programat la 27 septembrie o licitatie deschisa pentru atribuirea a doua contracte, pentru tronsoanele Atel - Micasasa si Micasasa - Coslariu, scrie Mediafax.

Valoarea estimata a lucrarilor pentru primul lot este de 1,21 miliarde lei (285 milioane euro), fara TVA, iar pentru tronsonul al doilea acestea au fost evaluate la 1,05 miliarde lei (247,2 milioane euro), fara TVA.

Proiectele cuprind lucrari de reabilitare a infrastructurii feroviare pe o lungime de 29,6 km pentru tronsonul Atel - Micasasa si de 36,6 km pentru tronsonul Micasasa - Coslariu, care sa asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa.

Contractele fac parte din proiectul Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov - Simeria, componenta a Coridorului IV Pan European, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, sectiunea Coslariu - Sighisoara.

Termenul de executie va fi de maxim 48 luni de la data atribuirii contractului, iar perioada de garantie este de 24 de luni.

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, componenta financiara avand o pondere de 80% iar propunerea tehnica de 20%.

Finantarea proiectului este asigurata din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeana (85%) si de la bugetul de stat (15%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri