Compania britanica Rolls Royce, care produce si echipamente de aviatie, a fost interesata de o investitie la Fabrica de Avioane de la Craiova, dar "puterea" de la Bucuresti nu a ajutat la realizarea proiectului, a afirmat senatorul Lia Olguta Vasilescu.
Parlamentarul social-democrat Lia Olguta Vasilescu a declarat ca a salvat de mai multe ori de la faliment Fabrica de Avioane din Craiova, informeaza Mediafax.

"Nu stiu daca se stie, dar Fabrica de Avioane a fost salvata de mine de doua ori de la faliment in perioada in care am fost parlamentar, in sensul ca m-am ingrijit de fiecare data ca sa aiba contracte", a spus senatorul de Dolj.

Olguta Vasilescu a afirmat ca de "aproape un an de zile" discuta cu reprezentantii companiei britanice Rolls Royce, care "produce si motoare de avioane nu doar celebrele masini", pentru a investi in uzina de la Craiova.

"Voi face tot ce tine de mine pentru a revitaliza Fabrica de Avioane. Sunt in niste discutii de aproape un an de zile cu o firma foarte mare. Este vorba de Rolls Royce (…) Suntem in negocieri in continuare, am avut insa mari probleme cu Guvernul Romaniei. Am incercat sa am discutii cu domnul Videanu, dupa ce acesti domni au incercat sa ajunga la Ministerul Economiei si nu au fost primiti nici macar la nivel de subsecretar de stat. Au fost primiti la nivel de director, care nu are niciun fel de putere acolo. Asa au ajuns la mine, printr-un intermediar, si m-au intrebat daca ii pot ajuta", a mai spus senatorul PSD.

Potrivit sursei citate, unul dintre reprezentantii companiei britanice a ajuns la Craiova si a vazut "ce poate sa faca" uzina din Banie.

"A venit aici reprezentantul pe partea de Europa Centrala si de Est, a vazut ce pot sa faca cei de la Fabrica de Avioane, a dat cateva CD-uri cu piese pe care ar dori sa le faca aici, insa partea proasta este ca nu mai sunt acele linii de productie care sa poata sa sustina o astfel de afacere. Sper ca in perioada urmatoare sa putem aduce aceasta investitie la Craiova", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Parlamentarul doljean a afirmat ca Rolls Royce este interesat sa preia "inca de pe bancile facultatii" tineri studenti, carora sa le "finanteze studiile" dupa care sa lucreze in baza unui contract semnat pe cinci ani pentru compania britanica.

Intrucat nu a primit sprijinul de care ar fi avut nevoie din partea Guvernului, compania Rolls Royce ar fi decis sa construiasca o alta fabrica in Cehia.

"S-au finalizat la un moment dat aceste discutii, care au ramas in coada de peste pentru ca pana acum puterea de la Bucuresti nu s-a miscat deloc ca sa ne ajute. Dar eu sper ca vor veni pana la urma, pentru ca doreau sa construiasca o fabrica din temelii in Cehia, insa i-am rugat sa nu o faca, pentru ca e mai bine sa vina si sa investeasca aici intrucat ei aveau nevoie de niste certificate pe care le detine Fabrica de Avioane, plus ca mana de lucru este deja formata aici", a mai spus senatorul Lia Olguta Vasilescu.

De-a lungul anilor, Fabrica de Avioane din Craiova a facut obiectul mai multor incercari de privatizare, care insa nu s-au concretizat.

La sfarsitul lunii noiembrie 2010, la Fabrica de Avioane de la Craiova mai lucrau 315 salariati, numarul lor diminuandu-se constant imediat dupa anul 1990. La infiintarea uzinei, in 1972, au fost angajate 208 persoane, cei mai multi salariati inregistrandu-se in 1990, respectiv 4.703.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri