OMV Petrom (SNP) a atribuit la finele lunii iunie mai multe contracte de foraj sonde de petrol si gaze pe uscat cu o valoare totala de 248 milioane euro fara TVA, printre furnizorii selectati numarandu-se firme detinute de fratii Cristescu si de Gheorghe Calburean, dar si Rompetrol, informeaza Mediafax.
Lucrarile vizeaza perimetre de pe teritoriul Romaniei, iar proiectul include mai multe loturi si a presupus incheierea unui acord-cadru, potrivit unui anunt al companiei controlate de grupul austriac OMV.

Furnizorii au fost selectati prin licitatie deschisa, criteriile fiind pretul ofertei, cu o pondere de 70%, si componenta tehnica (30%).
Doua loturi au fost adjudecate de compania Foraj Sonde (FOSB) din Craiova, controlata de fratii Cristescu, pentru 28,5 milioane euro, respectiv 26,5 milioane euro. Actiunile firmei sunt tranzactionate pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Alte doua loturi au fost castigate de Foraj Sonde din Videle, pentru 24,2 milioane euro, si Foraj Sonde din Ploiesti, pentru 38 milioane euro. Ambele firme sunt listate.

Foraj Sonde Videle (FOJE) are mai multi actionari, printre care se numara Viorel Belc (18,6%), Cornel Stancu (16,3%), Ion Sfintes (13%) si SIF Oltenia (13,2%), iar Foraj Sonde Ploiesti (FSP) este controlata de compania Bayliner Overseas (88,2%), inregistrata in Insulele Virgine Britanice.

OMV Petrom a atribuit companiei Foserco din Ploiesti, controlata de grupul american Weatherford, lucrari de 60,3 milioane euro, pentru un alt lot.

Compania Rompetrol SA, parte a grupului Rompetrol controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan, a castigat un contract de 21,7 milioane euro in cadrul proiectului.

Alte doua loturi au fost adjudecate de Tacrom Drilling, pentru 25,7 milioane euro, si Dafora, pentru 23 milioane euro. Compania Tacrom este controlata de grupul CAT, inregistrat in Germania, iar principalul actionar al Dafora (DAFR), listata la BVB, este omul de afaceri Gheorghe Calburean, cu o participatie de 48,5%.

Sumele aferente contractelor nu includ TVA.

OMV Petrom, listata la BVB, este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51,01% din actiuni. Ministerul Economiei controleaza 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea (FP) are 20,11% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri