Cifra de afaceri a Prospectiuni Bucuresti (PRSN), companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a crescut de peste doua ori in primul semestru, la 140,1 milioane lei (33,5 milioane euro), sustinuta de contractele cu Petrom si alte companii, dintre care una in Portugalia, scrie Mediafax.
Compania de prospectiuni geologice a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 60,1 milioane lei.

"Compania a finalizat lucrarile in proiectele contractate cu OMV Petrom, in zonele Adjud-Urziceni, Balteni, Sinesti-Galicea-Independenta, cu Mohave Oil&Gas, in Portugalia, ADX Australia si Expert Petroleum. In prezent sunt in curs de derulare lucrarile in cadrul contractelor cu OMV Petrom (zona Runcu-Baicoi), cu Romgaz (zonele Moldova Sud, Transilvania, Ozana Nord), precum si cu Aurelian Oil&Gas", se arata intr-un raport transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile au urcat tot de peste doua ori, la 149,3 milioane lei (35,7 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 70%, la 116,8 milioane lei (27,9 milioane euro). In primul semestru al anului trecut, compania a consemnat venituri de 63,7 milioane lei si cheltuieli de 68,8 milioane lei.

Prospectiuni a incheiat prima jumatate a anului cu un profit de 27,3 milioane lei (6,5 milioane euro), fata de pierderi de 5,4 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Compania este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin firma Tender SA Timisoara, care are 55,7% din capital. SIF Muntenia are o participatie de 11,8%.

Pretul actiunilor Prospectiuni a crescut in sedinta bursiera de vineri cu 5,11%, la 0,185 lei. La aceasta cotatie, care capitalizarea este de 132,8 milioane lei (31 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri