Haina face pe om, spune un vechi proverb romanesc. wall-street.ro a incercat sa observe intr-o zi normala, pe strada, daca acest lucru mai este valabil si in prezent, fotografiind oameni din cele mai diverse domenii – banci, avocati, economisti sau consultanti. Concluziile va invitam sa le trageti dumneavoastra.
Ca o regula generala, cu cat job-ul tau este considerat “mai pretentios” si implica interactiune sporita cu oameni si manageri, cu atat mai strict este codul impus de angajatori. In compania de consultanta Ernst & Young de exemplu, codul vestimentar este obligatoriu pe cand unii avocati prefera sa se imbrace in functie de evenimentele din zi – daca vin clienti la birou, se imbraca la costum, daca se duc in instanta aceasta tinuta nu este obligatoriu intrucat oricum sunt acoperite de robe.

Richard Hillgrove, om de PR si imagine prezent la o emisiune CNN, subliniaza ca exista o multitudine de tipuri de oameni de business. “De exemplu Richard Bronson, seful Virgin, are un stil mai lejer, relaxat, fara cravata, deoarece asa s-a impus el si evoca cel mai bine business-ul sau. De cealalta parte a spectrului este banking-ul, unde un cod este absolut obligatoriu in cele mai multe cazuri – clientii sunt foarte atenti la detalii”. (Wall-Street.ro va recomanda vizualizarea clipului selectat pentru dumneavoastra)

NOTA: Toate persoanele fotografiate si-au dat acceptul pentru a aparea in wall-street.ro. Fotografiile nu pot fi republicate.

Apreciem comentariile dumneavoastra! Ce parere aveti de codul vestimentar obligatoriu? In domeniul in care activati este necesar? Considerati ca romanii au un cod vestimentar mai strict sau din contra? Comentati mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri