Compania chineza Sinohydro, care a fost implicata in constructia celei mai mari hidrocentrale din lume, Three Gorges,este interesata sa participe la realizarea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti, investitie de peste un miliard euro, precum si la retehnologizarea hidrocentralei Bicaz, potrivit Mediafax.
"Ministrul Economiei, Ariton, a primit o delegatie a Sinohydro. Compania si-a prezentat interesul pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, retehnologizarea hidrocentralei Bicaz - Dimitrie Leonida, dar si de alte proiecte in domeniul energiei, realizate in parteneriat public privat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti, judetul Cluj, va fi pusa in functiune in 2019, dupa o investitie estimata la 1,028 miliarde euro, si va fi realizata de o societate mixta in care compania de stat Hidroelectrica va detine 51% din actiuni.

Retohnologizarea centralei de la Bicaz, prima unitate hidroenergetica de putere mare construita in Romania, se va derula in perioada 2011-2018, iar investitia se ridica la aproximativ 137 milioane euro.

Ministerul Economiei apreciaza ca interesul Sinohydro este unul dintre "primele efecte concrete ale vizitei guvernamentale in China", desfasurate in august de o delegatie condusa de premierul Emil Boc.

Reprezentantii companiei chineze s-au intalnit si cu conducerea Hidroelectrica.

Sinohydro este o retea de companii de stat din China.

Printre proiectele companiei chineze se numara participarea, in calitate de fost contractor general, al celei mai mari hidrocentrale din lume, Three Gorges, care are o putere instalata de 18.400 MW, mai mult decat toate capacitatile de productie a energiei electrice din Romania.

Sinohydro este implicata si in proiecte de arhitectura, energie electrica, imobiliare, cercetare si dezvoltare si design-ul si productia echipamentelor de constructie.

Hidroelectrica opereaza 273 de hidrocentrale si statii de pompare care cumuleaza o putere instalata totala de 6.482 MW.

Sursa foto: www.chinahighlights.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri