Anca Ioan, una dintre cele mai puternice femei din businessul local acum cativa ani cand conducea holdingul de peste un miliard euro al lui Ion Tiriac, a revenit in afaceri, preluand conducerea unui grup de firme din Timisoara, Aton Transilvania, cu afaceri de peste 50 milioane euro si 400 angajati.
Mandatul cu care Anca Ioan a venit la Aton, o investitie germana privata de peste 250 milioane de euro, este ca pana la finalul anului 2012 grupul sa ajunga la break-even, in urma unui proces de restructurare si reasezare a afacerilor, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

"Mandatul meu este sa ma descurc singura... Misiunea mea este sa restructurez grupul, dar si sa pun premisele dezvoltarii", a spus Anca Ioan in primul interviu acordat presei de a plecarea din grupul Tiriac.

Acum mai bine de cinci ani, holdingul german Aton Gmbh a pus Romania pe harta de prioritati, investind in achizitii de terenuri agricole, morarit, exploatarea de granit, confectii metalice, furnizarea si distributia de energie electrica. Aton este un grup privat german cu afaceri de peste 1,5 miliarde euro pe an care detine si unul din principalele lanturi de clinici din Germania.

La inceputul acestei veri, actionarul german, reprezentat in cadrul grupului de firme romanesti prin Aton Gmbh, respectiv Tetha Gmbh, a hotarat vanzarea actiunilor in cadrul firmelor din Romania. Astfel Tetha Gmbh, noul actionar german al grupului de firme romanesti, nu mai are nicio legatura cu Aton Gmbh, avand alt proprietar.

Dupa o experienta de 3 ani la conducerea grupului Tiriac si dupa 10 ani in consultanta la conducerea diviziei locale a Roland Berger, Anca Ioan spune ca si-a dorit o noua provocare.

• Despre motivatii: "Nu mi-a placut niciodata sa vad ca se distruge valoare. Simt nevoia sa demonstrez ca se pot face afaceri bune in Romania”. "Am vazut ca pe avionul de Timisoara este foarte multa lume. Suntem o gramada de navetisti”.

• Despre agricultura: "Piata este foarte interesanta. Este o activitate care poate sa fie constanta si se poate dezvolta, avand un viitor pe termen lung”.

• Despre obiectivele ei: "Misiunea este sa restructurez, dar si sa pun premisele dezvoltarii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri