Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) si actionarul sau majoritar, grupul Vimetco, si Enel sunt interesate sa participe la constructia unei termocentrale de 750 milioane de euro la Complexul Energetic Rovinari, a declarat joi directorul general al producatorului de energie, Tiberiu Trotea.
"Ofertele se vor deschide in 30 septembrie si se va alege potentialul investitor in bazinul Rovinari pentru o centrala electrica de 500 MW. Termenul initial era 18 august, dar doi ofertanti au cerut prelungirea termenului. Sunt cinci ofertanti, avem semnale de la toti ca vor participa la deschiderea ofertelor. Este vorba de Alro Slatina, Vimetco, Enel din Italia si doua firme din China", a afirmat Trotea, citat de Mediafax.

Proiectul va fi derulat de o societate mixta, in care investitorul va asigura partea financiara, in timp ce compania de stat va participa cu active.

Complexul energetic Rovinari a anuntat, in vara anului trecut, ca intentioneaza sa contracteze lucrari de constructie a unui bloc energetic de 500 MW, iar la inceputul acestui an a fost angajat un consultant care sa asiste compania in negocierile cu investitorii interesati de acest proiect.

Lucrarile ar urma sa fie finalizate la 31 decembrie 2014. Complexul Energetic Rovinari este detinut de stat, prin Ministrul Economiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri