Productia de ciment a crescut cu 8,1% in primul semestru din acest an, de la 2,94 milioane tone la 3,18 milioane tone, conform datelor patronatului de profil, CIROM.
Vanzarile interne de ciment au crescut cu 2,4% in intervalul analizat, de la 2,88 milioane tone la 2,95 milioane tone.

Evolutia acestora ilustreaza o usoara revenire a consumului, datorata reluarii unor lucrari incepute in anii trecuti, dar nu reprezinta consolidarea unei tendinte de crestere solida, a declarat pentru Mediafax Ion Crangasu, director executiv al CIROM.

"Apreciem ca si in trimestrul al treilea consumul pe piata interna se va mentine la un nivel redus, dar superior anului 2010", a adaugat el.

Exporturile de ciment si clincher, semifabricat din care se obtine cimentul, s-au ridicat la aproximativ 111.000 tone in intervalul analizat, in conditiile in care in perioada ianuarie-iunie 2010 nu au fost realizate livrari externe.

Datele sunt furnizate de Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania CIROM, pe baza datelor primite de la Institutul National de Statistica.

Piata locala a cimentului este disputata de trei dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial, Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri