Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile si sucursalele a 17 companii suspectate de o posibila intelegere privind participarea cu oferte trucate, individuale si in asociere, la opt licitatii organizate de Transgaz si Romgaz in perioada 2009 - 2011, scrie Mediafax.
"Suspectam companiile ca s-au inteles atat asupra continutului ofertelor pe care urmau sa le prezinte la licitatii cat si asupra modului in care isi sustineau aceste oferte, astfel incat contractele sa fie adjudecate prin rotatie. In acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat indiciile necesare pentru a declansa o investigatie de amploare intr-un domeniu sensibil cum este cel al gazelor naturale", a declarat intr-un comunicat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Licitatiile au vizat atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor. Valoarea totala a celor opt contracte incheiate de Transgaz si Romgaz cu cele 17 companii este de aproximativ 98,8 milioane lei.

Cele 17 companii investigate sunt Condmag Brasov, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, Inspet Ploiesti, Moldocor Piatra Neamt, TMUCB Bucuresti, Fluent Gaz Sancraiu de Mures, Rominsta Cristesti, judetul Mures, CIS Gaz Santana de Mures, TD Williamson Belgia, Habau Pps Pipeline Systems Ploiesti, Cala Targu Mures, Instaservice Targu Mures, Amarad Arad, Gascop Targu Mures, Posada MED Medias, Petrostar Ploiesti, Syscom 18 Bucuresti si Transelectric Targu Mures.

Transgaz si Romgaz sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Legea concurentei 21 din 1996 interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte, se mai arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri