Flamingo, cu ajutorul a doi dintre partenerii sai, Intel si Microsoft, a lansat o oferta avantajoasa pentru IMM-uri privind furnizarea unor pachete IT care includ echipamente (computere, servere, imprimante etc.), servicii si consultanta in domeniu, precum si optiuni de finantare.

E ca un sistem de rate pentru persoane fizice, explica Dan Topala, vicepresedintele Flamingo International. Oferim firmelor mici accesul mai usor la un pachet complet de echipamente si servicii IT, pe care le pot achizitiona in rate, leasing sau intr-un termen de plata agreat de partenerii locali ai Flamingo, adauga Topala.

Ideea este de a oferi IMM-urilor care nu au un om specializat pe IT o solutie completa de echipamente IT, la un pret avantajos si la standarde de calitate ridicate si garantate, avand in vedere ca este vorba de un parteneriat intre trei companii IT de prim rang.

Clientii vizati de Flamingo sunt micile firme care au nevoie de o investitie IT in medie de 5.000 de Euro (ceea ce inseamna aproximativ 10 computere), la care se poate adauga un server, o imprimanta au alte echipamente IT. Firmele vor primi in acest fel servicii complete: finantarea necesara, livrarea echipamentelor IT de calitate, instalare si servicii de consultanta post-privatizare, precizeaza reprezentantul Flamingo.

Aceste tipuri de programe de achizitii de echipamente IT sunt benefice pentru IMM-uri pentru ca inseamna costuri mai mici pentru beneficiarii acestora si cresterea gradului de informatizare care duce la cresterea competitivitatii, precizeaza reprezentantul Intel Romania, Irinel Burloiu.

Sistemul de finantate consta in achizitia acestor produse in rate, pe o perioada de 6 luni, in leasing, pe o perioada mai lunga, de un an. Finantarea este asigurata prin intermediul companiei specializata de creditare a Flamingo, Premium Finance, sustinuta la randul ei de banci precum UniCredit sau Raiffeisen Bank.

Noua oferta a Flamingo, precum si finantarea, se deruleaza prin intermediul partenerilor locali ai companiei. Datorita parteneriatului incheiat cu Camera de Comert, Flamingo spera ca in acest fel oferta sa sa ajunga la un numar important de mici companii, din toate regiunile tarii. In acest fel, ne dezvoltam o structura de distributie pentru viitoare proiecte din domeniul IT, ce au la baza si proiecte si finantari guvernamentale, precizeaza Topala.

Targetam intre 5 si 10 milioane de Euro prin acest program, a precizat Topala, ceea ce ar insemna o crestere cu 50% a cifrei de afaceri a Flamingo pe segmentul clientilor din randul micilor intreprinderi. Acest segment reprezinta, spune el, cam o treime din cifra de afaceri totala a companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri