Consiliul Concurentei a deschis o investigatie din oficiu pe piata distributiei usilor de interior. Obiectul acestei anchete il constituie posibila incalcare a legislatiei nationale si comunitare de catre SC Porta KMI Romania SRL si distribuitorii acesteia.
“Deciziile operatorilor economici care vizeaza stabilirea pretului de revanzare sau protectia teritoriala fac parte din categoria intelegerilor verticale foarte grave, interzise de Legea concurentei. O astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este aplicabila la nivel national. In consecinta, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a articolului 101 din Tratatul de Functionare a UE”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul procedurii de investigatie au fost desfasurate inspectii inopinate la sediile a 15 societati comerciale, in vederea obtinerii de informatii necesare evaluarii posibilei incalcari a legislatiei din domeniul concurentei.

Consiliul Concurentei reaminteste ca institutia este abilitata sa aplice si Instructiunile privind conditiile si criteriile de aplicare a unei politici de clementa potrivit prevederilor din Legea concurentei nr. 21/1996.

Aceasta legislatie secundara ofera posibilitatea firmelor care colaboreaza efectiv cu autoritatea de concurenta, pe parcursul procedurii de investigatie, sa obtina reduceri importante ale cuantumului amenzii sau chiar sa fie exonerate de la plata amenzii, in situatia in care se constata incalcarea legii.

Unitatea cu rolul de a asigura interfata dintre Consiliul Concurentei si companiile care depun solicitari pentru clementa in conformitate cu prevederile mentionate, este Modulul de Clementa.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri