Din punct de vedere al consumului de polistiren expandat, Romania se situeaza pe unul din ultimele locuri la nivel european. Tara noastra consuma 2,5 kg polistiren / cap de locuitor in timp ce Austria consuma 6 kg / cap de locuitor. Media europeana in privinta consumului de polistiren este de 3 kg polistiren / cap de locuitor.
Solutia de termoizolare cu polistiren expandat este in continuare considerata si in cadrul Uniunii Europene cea care confera cel mai bun raport pret/randament al anvelopei. Utilizarea tehnologiilor performante de productie coroborate cu materiile prime de calitate pot duce la un rezultat cu durata lunga de viata si cu un cost redus pentru beneficiarul final.

Totodata, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) lanseaza din acest an un program de control al calitatii polistirenului expandat care se comercializeaza pe piata autohtona.

Programul se va numi “Quality Control si presupune ca ambalajele producatorilor de polistiren sa cuprinda si o stampila de calitate cu inscrisul “calitate certificata ROMEPS”, in sensul in care parametrii tehnici de pe eticheta se regasesc in produsul efectiv.

“Ne propunem ca prin acest program sa impunem un standard de calitate in piata, astfel incat consumatorul final sa nu mai poata fi pacalit in ceea ce priveste calitatea polistirenului. Din informatiile noastre exista pe piata astfel de produse care nu satisfac parametrii tehnici trecuti pe eticheta”, a declarat Tiberiu Andrioaiei, secretar general ROMEPS

Andrioaiei sustine ca in randul producatorilor de polistiren e usor sa faci minti. “In acest domeniu este foarte usor sa inseli pentru ca toate placile de polistiren arata la fel. Nu-ti poti da seama de calitatea produsului doar uitandu-te. Vom monitoriza atent piata prin acest program si vom lucra pentru testare cu un institut independent care va face analiza produselor”, a declarat, secretarul general ROMEPS
Motivele introducerii programului “Quality Control” sunt in primul rand legate de protectia consumatorului, avand si o puternica dimensiune educativa.

In acelasi timp, ROMEPS isi propune sa promoveze tehnologia care genereaza calitate, dar sa produca si o reglementare a pietei folosind standarde si norme clare. “Tara noastra se afla intr-un moment de inceput a ceea ce inseamna marele proiect de termoizolare a blocurilor. Exista peste 250 milioane de metri patrati de cladiri ce trebuie reabilitate, valoarea estimata fiind de peste 7 miliarde euro. In acest moment, daca toti producatorii de polistiren expandat din Romania ar lucra la capacitate maxima, ar trebui sa treaca 20 de ani pentru ca acest proiect sa se finalizeze”, precizeaza Tiberiu Andrioaiei.

Asociatia Producatorilor de Polistiren din Romania s-a infiintat in anul 2004 iar din 20011 activeza sub denumirea ROMEPS. Misiunea Asociatiei este de a promova pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii si importatorii de polistiren.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri