Consiliul Concurentei (CC) a anuntat ca a amendat companiile farmaceutice Baxter (SUA), Belupo (Croatia) si distribuitorii acestora cu 7,8 milioane de lei (circa 1,8 mil. euro) pentru incheierea unor intelegeri care vizau interzicerea exportului de produse Baxter, respectiv Belupo.
Investigatia privind posibila impiedicare a exportului paralel de produse Baxter si Belupo a fost demarata in septembrie 2009, din oficiu.

„Aceste intelegeri anticoncurentiale au avut ca obiect restrangerea concurentei prin izolarea pietei romanesti si impiedicarea comertului cu produse Baxter si Belupo pe alte piete, inclusiv in cadrul pietei comune. Intelegerile de acest fel, incheiate intre cei doi furnizori de medicamente si distribuitorii acestora, sunt considerate incalcari grave atat ale prevederilor legii concurentei, cat si ale Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele CC.

Compania Baxter si distribuitorii acesteia, Actavis, Farmaceutica Remedia si Sofmedica, au fost amendati cu aproape 6 milioane de lei pentru incheierea unor intelegeri care contineau clauze privind interzicerea exportului de produse Baxter.

Baxter si distribuitorul sau Farmaceutica Remedia au recunoscut ca au incheiat astfel de intelegeri si, ca urmare, au beneficiat de o reducere cu 20% a amenzii. In consecinta, Baxter a fost sanctionata cu 1,36 milioane lei (315.000 euro), Actavis cu 2,9 milioane de lei, Farmaceutica Remedia cu 1 milion de lei, iar Sofmedica - cu aproape 600.000 de lei.

Belupo si distribuitorul acesteia, A&G Med Trading, au primit amenzi de 1,9 milioane de lei pentru aceleasi incalcari ale legii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri