John Halewood, cel care a infiintat in urma cu 33 de ani compania producatoare de bauturi cu acelasi nume, a incetat din viata la varsta de 64 de ani.
John Halewood a infiintat grupul Halewood in anul 1978, impreuna cu mama sa, Eileen. In prezent, compania genereaza afaceri de peste 500 mil. euro si 1.500 de angajati.

Grupul Halewood este prezent si in Romania din anul 1997, fiind in prezent cel mai mare exportator de vinuri pe plan local.

"John Halewood a indragit mult Romania si a avut o contributie enorma la renasterea vinurilor romanesti si la promovarea lor in arena internationala. Prin echipa noastra vom avea grija ca viziunea si spiritul acestor eforturi sa continue si sa se intareasca", spune Dan Muntean, director general Halewood Romania.

Cu o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane de euro, Halewood International distribuie peste 1.400 de produse pe teritoriul Marii Britanii si in 30 de tari din toata lumea. Patru dintre marcile create de Halewood International se regasesc in topul primelor zece marci din categoria lor in Marea Britanie.

Halewood International a inceput sa importe vinuri din Romania din 1987. Dupa o investitie totala de peste 10 milioane de dolari, grupul Halewood are in prezent 3 subsidiare in Romania (viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor). in care lucreaza peste 200 de specialisti cu studii si specializari in tara si strainatate. Productia medie anuala de vin se ridica la 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare totalizeaza 90.420 de hectolitri.

Cititi si Cum fac vin englezii de la Halewood in Romania



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri