Livrari rapide si... verzi - Fastius Curier foloseste si promoveaza mersul cu bicicleta
Cum faci curierat rapid si ecologic intr-un oras in care 1.500.000 de masini se inghesuie pe strazile gandite pentru doar cateva sute – putine - de mii de vehicule? „Simplu!”, spune Ciprian Pulpa, Executive Manager la Fastius Curier. „Te sui pe bicicleta!”

Pentru Fastius, verdele de pe echipamentul curierilor sai inseamna mult mai mult decat culoarea dominanta a brandului. E si o responsabilitate fata de mediul in care isi desfasoara activitatea clientii sai.

„Bicicleta e in 90% dintre cazuri mai rapida decat automobilul intr-un oras atat de aglomerat precum Bucurestiul. Si e cu 100% mai atenta cu mediul inconjurator. De aceea, inca de la infiintare, Fastius Curier a pus un accent deosebit pe folosirea curierilor pe bicicleta pentru a asigura livrari prompte si sigure in toata Capitala”, continua Ciprian Pulpa.

Curieratul pe bicicleta ofera nenumarate avantaje. Elimina complet atat poluarea, cat si costurile generate de catre folosirea masinilor. Permite livrari incredibil de rapide, mai ales in Bucuresti, unde parcurgerea a 15 kilometri in mai putin de 30 de minute i se pare destinatarului un adevarat miracol. In plus, curieratul pe bicicleta contribuie si la sanatatea celor care-l practica, fiind unul dintre cele mai complete exercitii fizice.

Cu cine s-ar putea antrena Lance Armstrong


Alexandru Dinu, cel mai experimentat velo-curier Fastius, pedaleaza in fiecare zi cel putin 60 de kilometri. Asta inseamna ca, intr-o luna, Alex parcurge cam jumatate din Turul Frantei. Si probabil scoate un timp foarte bun, intrucat pana acum nu a intarziat vreodata cu o livrare.

„Adversarii mei sunt masinile parcate aiurea, pietonii mergand cu capul in nori pe pistele de biciclisti si cainii vagabonzi care parca stapanesc orasul. Insa de sase ani de cand lucrez pentru Fastius Curier, am invatat sa merg mai departe de fiecare data”, spune Alexandru Dinu.

De cand este curier pe bicicleta, Alexandru s-a confruntat cu o multime de situatii inedite, care i-au testat la maxim rabdarea, intuitia si nervii de fier. O doamna care opreste brusc masina in mijlocul intersectiei pentru a-si termina de savurat inghetata, un sofer care arunca pe geamul SUV-ului o sticla care se face cioburi chiar in fata bicicletei. Dar si... „Trebuia sa livrez niste reviste. Sun la poarta vilei, nu-mi raspunde nimeni. Dau sa intru, insa in curte patrula o namila de dulau deloc prietenos, care se repede la mine... Nu am stiut cum sa pedalez mai repede de acolo”, marturiseste Alexandru.

Folosindu-si zi de zi bicicleta, Alexandru, asemenea altor curieri Fastius, contribuie la scaderea poluarii in Bucuresti. „Daca maine dimineata un singur om se va sui pe bicicleta in loc sa-si ia masina, atunci noi toti ceilalti vom respira un aer mai curat”, incheie Alexandru Dinu.

Mai multa promptitudine, mai putin CO2

In Bucurestiul de azi, Fastius Curier trebuie sa raspunda unei duble provocari: livrari mereu mai rapide, dar care sa cauzeze mai putina poluare. „Noi credem ca am gasit solutia perfecta pentru a fi si ecologici, si eficienti. Nu masini, nu scutere, ci biciclisti! Astfel, consumul de combustibil fosil e zero, emisiile de dioxid de carbon sunt zero, iar singurul efect al deplasarii curierilor Fastius pe biciclete este satisfactia clientilor”, mai spune Ciprian Pulpa, Executive Manager la Fastius Curier, inainte de a se urca pe bicicleta care-l va duce acasa.

Folosind bicicletele, Fastius Curier nu numai ca ofera un serviciu de curierat mai rapid si mai accesibil, a carui punctualitate nu depinde de conditiile de trafic din Bucuresti, dar contribuie si la promovarea unui oras cu un aer mai curat pentru fiecare dintre locuitorii sai.

De la curierat pe bicicleta, la calatorii pe bicicleta

Fastius Curier se implica tot mai mult in mediul online, pe langa promovarea clasica a serviciilor, promovand principiile sale si pe internet. In colaborare cu portalul web de turism www.TravelBank.ro, Fastius Curier promoveaza mersul cu bicicleta, inclusiv in timpul liber si chiar in calatorii, cand bicicleta se poate lua macar "la pachet", pentru a facilita miscarea si a reduce pe cat posibil provocarea de poluare. Pe forumul TravelBank.ro, la adresa www.travelbank.ro/forum. Fastius Curier s-a implicat intr-un concurs de comentarii pe teme turistice, oferind premiul - o bicicleta Neuzer Nelson. Tot pe TravelBank.ro, Fastius Curier are profil in comunitatea celor pasionati de calatorii, facilitand astfel comunicarea sa online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri