Directorul General al grupului Mobexpert considera ca 2006 va fi un an decisiv pentru producatorii si retailerii de mobila din Romania. 2006 poate fi un an al succesului decisiv sau un aducator de pierderi economice mari, chiar falimente, pentru producatorii care nu se adapteaza sau se adapteaza prea lent la dinamica pietei locale, afirma Dan Sucu.

In acest sens, in 2006 Grupul Mobexpert doreste sa isi consolidere pozitia de lider pe piata, prin accentuarea ofertei de stil de viata, integrarea elementelor de amenajare a locuintelor si, respectiv birourilor, in concepte inteligente adaptate cerintelor consumatorilor.

Printre obiectivele Grupului Mobexpert se numara lansarea unor noi linii de mobilier, finalizarea mall-ului din Baneasa, demararea constructiei pentru doua noi mall-uri de amenajari interioare la Ploiesti si Constanta si deschiderea primului hipermagazin din afara Romaniei, la Sofia. Grupul va investi 27 de milioane de euro anul acesta si estimeaza o crestere cu aproximativ 15% a cifrei de afaceri la finele anului.

Grupul Mobexpert este unul din liderii pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office mobilier pentru birou si colectivitati. Potrivit estimarilor grupului, Mobexpert are o cota de piata de 18%, in timp ce Mobexpert Office are o cota de piata de 30%, evaluate in Bucuresti si in orasele mari. Cifra de afaceri a Grupului Mobexpert la finele anului 2005 s-a ridicat la aproape 150 de milioane de Euro, in crestere cu 15% fata de 2004.

Reteaua Mobexpert numara 3 hipermagazine in Bucuresti, 1 hipermagazin in Brasov si 21 de magazine in tara, urmand ca anul acesta sa se deschida primul hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria). in afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Iugoslavia). infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, 11 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri