Combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea va fi privatizat pana in aprilie-mai 2012, iar pana la sfarsitul acestui an Ministerul Economiei, actionarul majoritar, va selecta o banca de investitii care va cauta potentiali investitori, potrivit secretarului de stat Karoly Borbely.
"Nu facem decit sa ne tinem de calendarul de privatizare. Caietul de sarcini pentru selectarea bancii de investitii este aproape gata", a declaratKaroly Borbely, secretar de stat in Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

Oltchim se afla pe lista companiilor la care urmeaza sa fie numit management privat pana la finele acestui an, conform angajamentelor asumate de Guvern in negocierile cu FMI.

Comisarul UE pentru Concurenta, Joaquin Almunia, a declarat saptamana trecuta la Bucuresti ca este analizat un posibil ajutor de stat pentru Oltchim.

Guvernul a aprobat in 2009 o operatiuune de conversie in actiuni a datoriilor Oltchim fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). AVAS a preluat de la Ministerul Finantelor, in 2002, o creanta cu o valoare nominala de 508,6 milioane lei, provenita din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe contractate de societate.

Pentru realizarea conversiei datoriei in actiuni este necesar acordul Comisiei Europene.

Ministerul Economiei a aratat marti ca Banca Comerciala Romana si Banca Transilvania ar putea accepta conversia in actiuni a datoriilor pe care Oltchim Ramnicu-Valcea le are fata de cele doua institutii de credit, a anuntat marti Ministerul Economiei.

La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei (aproximativ 545 milioane euro), cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a acumulat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri