Discutiile dintre retailerul german Rewe Group si compania poloneza Enterprise Investors, prezenta in Romania prin magazinele Profi, privind vanzarea diviziilor Penny din Romania si Bulgaria au esuat, potrivit publicatiei germane Lebensmittel Zeitung, citata de Mediafax.
Enterprise Investors ar fi putut folosi achizitia operatiunilor Penny pentru a-si intari lantul de magazine de tip discount Profi, potrivit publicatiei, citata de portalul Planet Retail.

Penny s-a confruntat cu difcultati pe pietele din Romania si Bulgaria, din cauza dezvoltarii competitorului Lidl, parte a grupului Schwarz, care s-a extins prin achizitia lantului de magazine discount Plus de la Tengelmann.

Lebensmittel Zeitung a anuntat, in iulie, ca Rewe ar putea renunta la diviziile Penny din Romania si Bulgaria, iar compania de investitii Enterprise Investors, prezenta in Romania prin reteaua de magazine Profi, ar putea fi interesata de preluare, potrivit publicatiei germane Lebensmittel Zeitung.

Enterprise Investors, companie inregistrata in Polonia, controleaza magazinele Profi din Romania prin intermediul fondului de investitii Polish Enterprise Fund VI (PEF VI). PEF VI a preluat Profi Rom Food in 2010 pentru 66 milioane de euro. Profi Rom Food opereaza 101 magazine Profi in 67 de orase si are 2.800 de angajati. Compania a deschis in acest an 19 magazine, iar pana la sfarsitul acestui an vrea sa deschida alte sase unitati.

PEF VI a anuntat, in octombrie, ca va majora cu 10 milioane euro capitalul social al companiei Profi Rom Food, pentru investitii in extinderea retelei de supermarketuri Profi, iar in urmatorii ani investitia totala in aceste magazine ar putea ajunge la 100 milioane euro.

Rewe Romania opereaza o retea de 121 magazine de discount Penny Market/Penny Market XXL. Grupul german este prezent in Romania prin lanturile de magazine Penny Market, Penny Market XXL si Billa.

Parte a grupului Lidl & Schwartz, Lidl opereaza in Romania reteaua de magazine de discount Plus si cea de hipermarketuri Kaufland. Lidl a anuntat in octombrie ca va deschide magazine sub brand propriu in Romania, dupa ce a rebranduit si modernizat cele 107 unitati Plus achizitionate de la Tengelmann in 2010 si a construit 11 unitati noi. Lidl a preluat in 2010 de la grupul Tengelmann retelele de magazine de discount Plus din Romania si Bulgaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri