Compania de inginerie tehnologica in industrie Adrem Invest estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 127,2 milioane de lei (circa 30 mil. euro), in crestere cu aproximativ 70% fata de 2010, pe fondul incheierii unor noi contracte si al cresterii veniturilor obtinute din export.
“Cresterea cifrei de afaceri se explica prin cateva proiecte noi: colaborarea cu E.ON pentru citirea de contoare de gaze, cea cu CEZ pentru mentenanta retelelor de distributie, cresterea substantiala pe partea de automatizari si SCADA, precum si cresterea livrarilor la export”, a declarat Corneliu Bodea (foto), vicepresedintele companiei, intr-o conferinta de presa.

In perioada ianuarie-septembrie 2011, compania a obtinut o cifra de afaceri de 89,1 de milioane de lei, cu 19% mai mult fata de perioada similara din 2010. In ceea ce priveste profitul brut, acesta s-a ridicat la 10,8 milioane de lei, mai mare decat cel din 2010.

Estimarile pentru intreg anul vizeaza afaceri de 127,2 milioane de lei, adica un avans de 70% comparativ cu anul precedent (74,8 mil. lei). Jumatate din afaceri sunt realizate de divizia de servicii energetice, in cadrul careia lucreaza 80% din numarul total de 600 de angajati ai companiei.

Investitie de 45 mil. euro intr-o centrala de cogenerare


Adrem are in derulare o investitie de 45 de milioane de euro intr-o centrala de cogenerare cu biomasa la Suceava. Centrala va functiona pe deseuri lemnoase si va avea sapte puncte de colectare a materiei prime.

“Speram ca in maxim doua luni sa incepem lucrarile. Speram sa obtinem autorizatia de constructie la sfarsitul lunii decembrie. Majoritatea vizelor au fost obtinute, inclusiv avizul de mediu”, a spus Adrian Bodea, presedintele Adrem. Proiectul centralei va fi gata in urmatorii doi ani.

Finantarea pentru proiectul de 45 milioane de euro este asigurata printr-un credit sindicalizat care acopera 80% din valoarea totala. Restul sumei este acoperit de Adrem.

Oficialii companiei de inginerie tehnologica a anuntat totodata prelungirea, pana in 2015, a contractului cu CEZ. Adrem participa la o licitatie organizata de grupul german de utilitati CEZ in Albania pentru servicii de citire a contoarelor de electricitate.

Explozie de proiecte fotovoltaice

Cu privire la dezvoltarea segmentului de energie solara, Adrian Bodea a apreciat ca legea de sprijin a energiei de acest gen este generoasa.

"Cred ca va fi o explozie de proiecte pe fotovoltaic. Asa a fost si in alte state. Dupa parerea mea, e foarte bine (referitor la acordarea de 6 certificate verzi/fiecare MWh produs)", a subliniat Adrian Bodea (foto stanga).

[Chiritoiu: Schema de sprijin pentru energia regenerabila este aparent generoasa]

Compania de inginerie industriala, fondata in 1992, are in prezent patru divizii dedicate ingineriei proceselor, automatizarilor, serviciilor integrate si energiilor “verzi” (regenerabile), aceasta din urma fiind creata in 2011. Compania este controlata de fratii Adrian si Corneliu Bodea.

Citeste un interviu cu Corneliu Bodea:

Cine are "cheia" pentru evitarea incertitudinilor din mediul de afaceri?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri