Antreprenoriat inseamna crearea de locuri de munca si nu are legatura cu achizitia de terenuri pentru a le vinde mai scump, a declarat, luni, Mihail Marcu, presedintele Consiuliului de Administratie al operatorului medical privat MedLife, citat de Mediafax.
"Oamenii care nu platesc taxe si nu creeaza locuri de munca nu sunt antreprenori, cei care cumpara terenuri si le vand mai scump nu sunt antreprenori", a spus Marcu la un seminar pe teme antreprenoriale.

El a aratat ca mediul antreprenorial din Romania este latifundiar, empiric, corupt, pentru ca accepta coruptia si inchid ochii la actele de coruptie, de asemenea este divizat si ignorat.

"Oamenii de afaceri din Romania nu au puterea sa se stranga, iar ideile lor nu conteaza. Nu exista dinastii, nu exista cultura antreprenoriala. Afacerile sunt locale, antreprenorii nu ies din tara si business-ul local este si subfinantat. Romanii nu fac depozite, lucreaza cu imprumuturi. In plus, legislatia care nu incurajeaza infiintarea de firme, pentru ca dureaza foarte mult, trebuie sa faci un milion de drumuri si platesti si cele mai multe taxe din lume", a aratat Marcu.

Reprezentantul MedLife mai spune ca antreprenorii din Romania ar trebui, printre altele, sa fie mai informati in legatura cu ceea ce se intampla in Romania, dar si in strainatate si de asemenea trebuie sa nu mai inchida ochii la coruptie.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 avand noua hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, opt laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, sapte centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri