Profitul EBIT (inainte de dobanzi si taxe) al OMV a crescut cu 11% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,93 miliarde euro, contributia Petrom la rezultatul grupului urcand de aproape doua ori, la 893 milioane euro, potrivit unui raport al grupului austriac, informeaza Mediafax.
Vanzarile OMV s-au majorat cu 48% in perioada analizata, de la 16,68 miliarde euro la 24,7 miliarde euro, datorita cresterii pretului mediu al petrolului Brent cu 45% fata de nivelul din primele noua luni ale lui 2010.

Profitul net atribuit actionarilor OMV a crescut cu 3%, de la 832 milioane euro la 854 milioane euro.

Contributia Petrom la profitul EBIT al grupului OMV in primele noua luni ale acestui an a urcat cu 86%, de la 479 milioane euro la 893 milioane euro, se arata in raport.

Totodata, profitul inainte de dobanzi si taxe excluzand elementele exceptionale si efectele de inventar din rafinarii (clean CCS EBIT) al OMV a scazut cu 7% in perioada ianuarie-septembrie, de la 1,9 miliarde euro la 1,77 miliarde euro, desi contributia Petrom la acest rezultat a urcat cu 60%, de la 560 milioane euro la 895 milioane euro.

Rezultatul clean CCS EBIT, un indicator al profitului operational, exclude costuri exceptionale de 46 milioane euro (in scadere de la 296 milioane euro in primele noua luni din 2010) cauzate in principal de pierderea unei licente de explorare in Kazahstan si de costurile anticipate legate de inchiderea rafinariei Arpechim. Totodata, rezultatul exclude efecte pozitive de inventar din rafinarii de 208 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri