Producatorul de materiale de constructii AdePlast a inregistrat in perioada ianuarie - octombrie a acestui an o cifra de afaceri de 12,3 mil. lei (2,8 mil. euro), in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“Ne aflam cu aceasta cifra in prognoza pe care am facut-o la inceputul acestui an. Chiar daca situatia economica nu este foarte roz, ne mentinem aceasta cota pana la sfarsitul anului", a declarat Marcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.

In luna august a acestui an compania a finalizat o fabrica de polistiren la Ploiesti cu o investitie de aproximativ 4 milioane de euro. Aceasta are o capacitate anuala de productie de 700.000 mc pe an.

“In luna septembrie am produs in noua fabrica de la Ploiesti 22.000 metri cubi de polistiren, iar in octombrie am crescut la 28.000 metri cubi. Pentru primele doua luni de functionare, rezultatele sunt mai mult decat multumitoare, insa trebuie sa luam in considerare ca am pornit productia in plin sezon, cand exista cea mai mare cerere de polisiren din an”, mentioneaza Marcel Barbut.

[ Vezi cum arata cea mai mare fabrica de polistiren din Europa ]
Cele mai vandute produse ale companiei sunt Polistirol (adeziv pentru polistiren), Tinci (mortar), Gletul Meseriasului si AFI (adeziv de faianta interior).

Un alt produs care a obtinut rezultate bune in acest an este chitul de rosturi, care a avut la noua luni o crestere de 163%, fata de anul trecut, fiind pus pe raft intr-un nou ambalaj.

“La inceputul anului am pus in functiune o linie ultramoderna de ambalare a produselor noastre in saci de polietilena, in conditiile in care ambalajele traditionale sunt din hartie. In cazul chiturilor, foarte importanta pentru utilizator este culoarea originala a produsului, care acum se poate vedea printr-o zona transparenta de la baza sacului”, precizeaza Barbut.

In ceea ce priveste exportul, tarile cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova si Ungaria. Pana la sfarsitul anului vor fi livrate catre Liban 400 de tone de produse “albe”destinate lucrarilor cu marmura si granit. Exporturile catre Liban se fac prin divizia Adeplast Orient, deschisa la Beirut.

AdePlast a fost infiintata in 1994 la Oradea si detine in prezent doua unitati de productie, la Oradea si Ploiesti. Capacitatea de productie a celor doua unitati este de 700.000 de tone de mortare anual, respectiv 80.000 de tone de vopsea, tencuieli decorative si adezivi speciali in stare umeda.

Printre cei mai importanti competitori de pe piata locala se numara companii precum Henkel, Baumit, Saint-Gobain Weber, Euro MGA, Baumix si Duraziv.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri