OMV intentioneaza sa vanda retelele de benzinarii pe care le detine in Croatia si Bosnia Hertegovina, ceea ce ar implica retragerea de pe cele doua piete, a anuntat grupul petrolier austriac, care controleaza Petrom, scrie Mediafax.
In Croatia, OMV are 63 de benzinarii si o cota de piata de 13%, in timp ce in Bosnia Hertegovina detine 28 de benzinarii, reprezentand o cota de piata de 8%, se arata intr-un comunicat al grupului.

Planurile de a vinde cele doua subsidiare fac parte din strategia OMV de a reduce ponderea segmentului de rafinare-distributie in afacerile grupului, concomitent cu dezvoltarea operatiunilor de explorare-productie si gaze-energie.

"OMV va continua sa concentreze activitatile comerciale si de distributie pe pietele cu aprovizionare integrata. Croatia si Bosnia-Hertegovina nu se incadreaza optim in lantul de aprovizionare al OMV , astfel ca sunt analizate optiuni de a vinde cele doua subsidiare", se arata in comunicat.

Discutiile cu potentiali cumparatori vor incepe in cateva luni. In acelasi timp, va fi decisa structura unui program de renuntari la active din sectorul rafinare-distributie, care ar putea ajunge la un miliard de euro pana in 2014.

In prezent nu sunt planificate alte retrageri din tari unde OMV este prezent prin retele de benzinarii.

Postul ceh de televiziune CT 24 anunta, la inceputul lunii octombrie, ca OMV analizeaza vanzarea rafinariilor si benzinariilor din mai multe state din Europa de Est, parte a planului de a obtine fonduri de un miliard de euro, insa va ramane pe piata din Romania. OMV va ramane "in mod cert" in Austria, Germania, Romania si Turcia, dar analizeaza vanzarea activelor din Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria si Bosnia-Hertegovina, conform televiziunii.

OMV a prezentat in septembrie elemente din noua strategie a grupului pana in 2021. Obiectivele grupului sunt renuntarea la active de un miliard de euro din partea de rafinare si marketing si concentrarea pe productia de hidrocarburi si energie electrica. De asemenea, strategia vizeaza iesirea de pe unele piete si consolidarea pe altele, a anuntat grupul in septembrie.

In Romania, OMV controleaza, pe langa Petrom, o retea de 157 de benzinarii. Grupul detine 4.800 de statii de distributie de carburanti in 13 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri