Compania farmaceutica Glenmark, intrata pe piata romaneasca in 2008, si-a propus pentru urmatorii trei ani o crestere a vanzarilor de peste 25%/an fiscal, cu scopul a intra in top 30 companii de medicamente pe plan local.
In prezent, compania se afla pe locul al 41-lea, dupa ce in 2008 ocupa pozitia a 99-a.

Catalizatoarele cresterii preconizate pentru urmatorii trei ani sunt noile produse pe care le vom lansa. Pana in primul semestru din 2012, compania va lansa 6 produse in ariile terapeutice: sistem nervos central, sistem respirator, cardiologie si, in premiera, in oncologie", a declarat Mariana Wencz, director general al Glenmark Pharmaceuticals Romania, intr-un comunicat de presa.

In total, pana in 2013, vor fi lansate 18 noi produse, care se vor adauga celor 17 comercializate in prezent.

In anul fiscal anterior (aprilie 2010 - martie 2011), compania indiana a inregistrat, pe piata locala, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei.

Potrivit oficialilor sai, compania detine o cota de piata de 1,5% pe segmentul cardiovascular.

„Romania se situeaza pe primul loc in Europa Centrala si de Est in privinta dinamicii afacerilor companiei Glenmark Pharmaceuticals. Celelalte tari-cheie din regiune in care este prezenta compania sunt Polonia, Cehia si Slovacia", se arata in comunicat.

Glenmark Pharmaceuticals a fost infiintata in 1977, in India. Compania a infiintat filiala din Romania in 2008, aducand-o la conducere pe Mariana Wencz, fosta country manager al Zentiva.

Plan cincinal la Glenmark: Crestere de doua cifre a afacerilor pana la 50 mil. dolari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri