Profitul anual al Smithfield Romania poate creste cu 20 milioane de dolari datorita deciziei Comisiei Europene de a permite Romaniei sa exporte de la 1 ianuarie carne de porc, a declarat directorul general al grupului american, Larry Pope.
"Este o oportunitate de a imbunatati contul de profit si pierdere in Romania cu circa 20 milioane de dolari (...) in baza anuala", a afirmat Pope intr-o conferinta cu analistii, intrebat despre efectele deciziei CE asupra operatiunilor grupului american in Romania si pe alte piete, informeaza Mediafax.

Directorul financiar al grupului american, Bo Manly, a explicat ca decizia CE va ajuta Smithfield Romania pe doua fronturi - exportul catre piete precum Europa si Asia, dar si cresterea vanzarilor catre procesatorii romani de carne, care pana acum nu puteau exporta produse obtinute din carne de porc de provenienta locala.

El a adaugat ca Smithfield, cel mai mare producator de carne de porc din Romania, spera sa incheie primele contracte de export pana la sfarsitul anului, mentionand ca, spre exemplu, preturile de pe piata romaneasca sunt mai mici comparativ cu Ungaria.
"Inca nu am exportat nimic si speram sa se intample asta undeva in urmatoarele 30 de zile, atunci vom afla cum stau lucrurile. Nu exista niciun motiv pentru care Romania nu ar trebui sa se bucure de aceleasi avantaje pe pietele asiatice precum celelalte operatiuni de unde exportam", a spus Manly.

Din cauza problemelor cu pesta porcina, Comisia Europeana a interzis din 2003 exporturile Romaniei de carne de porc si produse din carne de porc de provenienta romaneasca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri