Sicomed, actuala Zentiva S.A. in urma finalizarii procesului de integrare a companiei romanesti in cadrul grupului ceh Zentiva, a obtinut in 2005 un profit mai mic comparativ cu anul anterior, desi incasarile din vanzari au crescut.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare ale producatorului romanesc de farmaceutice, citate de ReporterGr., Sicomed a obtinut 52,6 milioane de euro din vanzari in anul precedent, ceea ce reprezinta o crestere de 20% comparativ cu 2004. Cu toate acestea, profitul Sicomed a scazut in 2005 cu 4,6 milioane de euro.

Sicomed a fost preluata in septembrie 2005 de catre producatorul ceh Zentiva, valoarea tranzactiei fiind de 85,5 milioane de euro. Zentiva si-a marit apoi participatia in cadrul producatorului autohton pana la 75%, printr-o oferta publica, mutare care a costat producatorul ceh 37,5 milioane de euro.

In ceea ce priveste obiectivele companiei, pe termen scurt Zentiva S.A. are ca obiectiv major modernizarea si extinderea portofoliului de produse, prin lansarea unor marci moderne pe care grupul le comercializeaza cu succes pe alte piete internationale. De asemenea, oficialii companiei se asteapta ca la finalul acestui an compania sa inregistreze profit si sa obtina o reducere a costurilor de cinci milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri