Eldorado Gold Corp va prelua compania miniera European Goldfields, cu activitati si in Romania, in domeniul exploatarii zacamintelor aurifere, pentru 2,5 miliarde dolari canadieni (2,4 miliarde dolari SUA), vizand in principal extinderea in Grecia si Turcia, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
European Goldfields detine in Romania pachetul majoritar de actiuni la Deva Gold, companie care dezvolta proiectul minier de la Certej. Compania canadiana detine 80% din titlurile Deva Gold printr-o firma inregistrata in Barbados.

Eldorado a anuntat semnarea acordului de achizitie, care va consolida portofoliul de proiecte al grupului, furnizand in acelasi timp European Goldfields resursele financiare necesare pentru a-si dezvolta investitiile.

Pretul de achizitie este cu 50% mai ridicat fata de cotatia European Goldfields de la finalul sedintei bursiere de la Toronto de pe 5 decembrie, ultima sesiune inchisa inainte ca firma sa anunte ca ar putea fi preluata de un investitor.

Eldorado detine sase mine in Asia Europa si America Latina, cu activitati inclusiv in Grecia si Turcia, principalele piete pe care activeaza European Goldfields.

Cele doua companii vor avea o productie totala de aur de 650.000 de uncii (aproximativ 20 de tone), care ar trebui sa creasca la peste 1,5 milioane uncii (46 de tone) pana in 2015, dupa intrarea in exploatare a mai multor proiecte.

Actionarii European Goldfields vor primi 0,85 actiuni ELdorado si 0,0001 dolari canadieni in numerar pentru fiecare actiune European Goldfields.

Cele doua companii vor solicita avizul actionarilor pentru tranzactie in februarie 2012.


Foto: panoramio.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri