Transgaz (TGN) va participa cu suma de 10,2 milioane euro la bugetul consolidat pentru primul semestru din 2012 al companiei Nabucco Gas Pipeline International, care dezvolta gazoductul Nabucco, scrie Mediafax.
Propunerea va fi analizata de actionarii Transgaz la 10 februarie, conform unui raport remis Bursei.

Suma de 10,2 milioane euro este corespunzatoare participatiei de 16,6% detinuta de Transgaz in cadrul Nabucco Gas Pipeline International, fondurile vizand cheltuieli de functionare si dezvoltare.

Nabucco Gas Pipeline International a fost infiintata la Viena in 2004 pentru a dezvolta, construi si opera conducta Nabucco. Compania este detinuta de actionarii Nabucco, respectiv OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania), fiecare cu participatii egale.

Gazoductul este proiectat sa transporte gaze naturale pe o distanta de peste 3.900 de kilometri, din Turcia in Austria, pe traseul Bulgaria - Romania - Ungaria, pentru a reduce dependenta Europei de importurile din Rusia.

Costul estimat al proiectului este de 7,9 miliarde de euro.

Lucrarile de constructie a gazoductului, care va avea o capacitate de 31 milioane de metri cubi pe an, sunt planificate sa aiba loc in perioada 2013-2017.

Statul detine 73,5% din actiunile companiei nationale de transport al gazelor naturale, prin Ministerul Economiei. In actionariatul Transgaz se regaseste si Fondul Proprietatea, care detine 14,98% din titlurile companiei, iar restul de 11,5% din actiuni sunt in portofoliile investitorilor de la bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri