Syscom 18, producator, distribuitor si furnizor de echipamente pentru automatizari si sisteme de masura, si-a propus pentru anul acesta atingerea unei cifre de afaceri cu 10% mai mare fata de 2011 si cresterea veniturilor provenite din lucrarile derulate in strainatate.
Compania a finalizat anul 2011 cu afaceri de 10,5 milioane de euro, in crestere cu 5% comparativ cu 2010.

„Fata de anul trecut, nu am inregistrat o evolutie spectaculoasa. Totusi, in 2011 s-a facut simtita o usoara crestere intrucat s-au dezghetat o parte din investitiile in echipamente si proiecte de automatizare si masura pentru petrol la nivel national, aproape inexistente in 2010”, spune Ion Andronache, presedintele Syscom 18, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Pentru urmatorii doi ani, Andronache nu se asteapta la o revenire a afacerilor la nivelul de dinainte de criza.

Cu toate acestea, pentru 2012, compania si-a propus un avans al afacerilor ceva mai mare, de 10% fata de 2011, pana la circa 11,55 milioane de euro.

„In perioada urmatoare, urmarim ca o parte din ce in ce mai mare din cifra de afaceri sa o obtinem din proiectele in afara tarii. Vom extinde demersurile de a castiga si implementa proiecte pentru petrol si gaze in special in Orientul Mijlociu, fie pe cont propriu, fie in consortiu cu alte companii straine”, afirma Andronache.

Astfel, compania tinteste proiecte nu numai in Orientul Mijlociu, ci si in Asia, urmand ca, in urmatorii cinci ani, 30-40% din cifra de afaceri sa fie generata de exporturi pentru lucrari in domeniul petrolului si al gazelor.

In 2011, exporturile au avut o pondere mica, de circa 5% din cifra de afaceri, insa procentul se va ridica la 20% in 2012, spera Andronache.
La inceputul acestui an, compania urmeaza sa finalizeze statia fiscala de masura de gaze Giurgiu-Ruse din cadrul proiectului de interconectare Romania-Bulgaria.

„Ne luptam pentru un proiect in Irak de circa 2,5 milioane de euro si mai avem in atentie un proiect in Iordania. Speram sa castigam aceste licitatii la inceputul anului acesta”, mai spune presedintele Syscom 18.

El subliniaza ca principalele investitii din 2012 sunt orientate catre lucrarile din afara tarii, dar si catre „actiuni de new business”.

Andronache estimeaza ca piata locala de automatizari industriale a crescut usor in 2011, cu 4-5% fata de 2010, cand s-au raportat scaderi semnificative, de 25-30% fata de nivelul de 350-400 milioane de euro, cat insemna inaintea crizei.

„Cred ca economia romaneasca are nevoie de sustinerea statului in urmatorii ani. Companiile autohtone trebuie incurajate sa produca. Societatile din Romania au nevoie de mai mult sprijin decat cele straine pentru ca multinationalele vin cu o serie de avantaje competitive greu de invins de firmele autohtone: forta capitalului si accesul rapid la sursele de finantare”, apreciaza presedintele Syscom 18.

Pornita la inceputul anilor ’90 ca atelier de reparatii de televizoare, Syscom 18 are, in prezent, aproximativ 150 de angajati. Compania este acum furnizor de „proiecte la cheie” in domeniul automatizarilor industriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri