Avocatul Radu Nemes, partener al societatii de avocatura ONV LAW, se trezeste in fiecare dimineata la 7, iar la birou ajunge in jurul orei 9,30-10, unde petrece in medie 6 ore pe zi, iar programul zilnic de lucru nu este mai mic de 10 ceasuri. “Din programul de lucru fac parte atat perioada petrecuta in birou, cat si cea petrecuta in afara biroului (…). De asemenea, programul zilnic presupune si o agenda de networking esentiala muncii de consultant”, spune Radu Nemes.
Avocatul ajunge la birou relativ usor, in maximum 20 de minute, iar condusul in Bucuresti i se pare obositor in comparatie cu sofatul in alte metropole. “Desi in deplasarile in interes de serviciu in strainatate nu conduc personal, nu pot sa nu observ o oarecare degajare in atitudinea participantilor la trafic chiar si in orasele cu trafic intens. Mi-ar placea sa lucrez/locuiesc in Viena, poate datorita originii mele transilvane ma simt foarte aproape de austrieci ca mentalitate si atitudine”, afirma Radu Nemes.

Ziua de lucru incepe cu revista presei si verificarea agendei zilnice de probleme, iar presa online, publicatiile de specialitate din domeniul juridic sunt prioritare.

In medie, numarul de intalniri zilnice pe care avocatul le are sunt trei. „Intr-un oras cum este Bucurestiul nu poti avea mai mult de trei, poate patru intalniri in afara biroului. Pentru fiecare intalnire trebuie sa iti rezervi cel putin o ora, o ora si jumatate pentru deplasare, iar asta inseamna ca nu mai ai timp pentru altceva”, considera avocatul.

El petrece astfel aproximativ patru - cinci ore in intalniri sau video-conferinte. „In principiu, avocatura inseamna multa comunicare indiferent de forma in care se desfasoara aceasta. Comunicarea interna este la fel de importanta ca si comunicarea in exterior si de aceea accentul pe discutii cu asociatii si personalul firmei sunt parte esentiala a managementului organizational si de aceea intalnirile de lucru in cadrul firmei ocupa cam 50% din timpul petrecut in birou”. Pe de alta parte, afirma avocatul, intalnirile cu clientii sunt cele care valorifica relatia dintre consultant si client si ele sunt cheia de bolta a unui bun client service in orice companie, iar aceste intalniri sunt programate si au loc cu regularitate.

Cat despre deplasarile in strainatate, aproximativ de 10 ori pe an activitatea profesionala implica astfel de activiati, fie la intalnirile din cadrul organizatiilor internationale din care face parte, fie in interesul clientilor pe care ii reprezinta in arbitraje internationale.


Avocatul isi petrece timpul liber citind, ascultand muzica si prin sport. „Am o colectie serioasa de viniluri cu muzica clasica si pentru ca, personal consider experimentul muzical auditiv ca fiind unul extrem de intim, prefer sa ascult muzica acasa in mediul meu, in conditii audio de exceptie”.

Radu Nemes prefera restaurantele romanesti, ii place mancarea simpla, nesofisticata a bucatariei traditionale romanesti si ocazional mancarea asiatica si indiana.

In privinta Facebook sau LinkedIn, marturiseste ca nu este un fan al retelelor de socializare, desi are conturi: lipsa de timp si poate o idee preconceputa despre acest fel de socializare ma impiedica sa fiu activ in aceste medii. „Cred ca un paradox al vremurilor in care traim este acela ca, desi comunicam extrem de mult in mediul online, suntem tot mai alienati social”, incheie avocatul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri