Oamenii de afaceri din Turcia sunt interesati sa investeasca in Romania in domenii precum energia, mineritul si agricultura, potrivit lui Omer Susli, presedintele Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).
TIAD va crea impreuna cu reprezentanti ai Ambasadei Turciei in Romania si ai Ministerului Afacerilor Externe un grup de lucru comun care sa initieze proiecte de cooperare pentru cresterea vizibilitatii comunitatii de afaceri turcesti in Romania si pentru a intensifica schimburile economice dintre cele doua tari.

„Suntem foarte optimisti in ceea ce priveste potentialul economiei romanesti si suntem siguri ca pentru investitorii turci Romania este o destinatie de investitii mult mai buna decat alte tari din Uniunea Europeana", potrivit lui Omer Susli.

Proiectele de cooperare vor fi cuprinse in Planul de Actiuni al Parteneriatului Strategic dintre Romania si Turcia, incheiat in decembrie 2011, la Ankara, intre presedintii Romaniei si Turciei.

Parteneriatul vizeaza extinderea schimburilor comerciale la 10 miliarde de dolari pe an, aproape dublu fata de nivelul actual.

„Vrem sa punem la punct o strategie puternica pentru a dezvolta relatiile dintre Romania si Turcia si impreuna sa ne extindem pe terte piete (...) Companiile turcesti pot folosi acum, prin intermediul nostru, toate parghiile oferite de UE pentru dezvoltarea relatiilor economice cu alte tari", a spus Radu Zaharia, directorul general al Directiei Generale Comert si Relatii Internationale.

La 30 septembrie 2011, aproape 12.400 de societati comerciale cu capital turcesc erau inregistrate in Romania. In 2010, companiile cu capital turcesc au inregistrat o cifra de afaceri de peste 5 miliarde de euro si au investit in economia romaneasca peste 2 miliarde de euro.

„Oamenii de afaceri turci au afaceri in Romania in domenii diverse, de la industria grea pana la industria media si bancara si sunt in continuare interesati sa demareze afaceri in domenii precum energia, mineritul sau agricultura”, a mai precizat Susli, intr-un comunicat de presa emis de TIAD.

Turcia este al 4-lea partener la export si al 9-lea la import al Romaniei. La sfarsitul lui noiembrie 2011, valoarea schimburilor comerciale turco-romane a fost de 4,3 miliarde de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri