Capitalul social al Petrom a fost majorat cu 18,3 milioane de euro. Au fost emise 655,3 milioane de actiuni, aproape jumatate dintre titluri revenind Ministerului Economiei si Comertului, care detine 40,7% din companie.
Petrom si-a majorat capitalul social cu 64,3 milioane de lei (18,3 milioane de euro), la 5,66 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti. Operatiunea a fost stabilita intr-o AGA de la sfirsitul anului trecut si a presupus emiterea a 655,3 milioane de actiuni, dintre care au fost subscrise 643,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare.

Aproape jumatate din titluri a revenit Ministerului Economiei si Comertului, care detine in numele statului 40,7% din capitalul Petrom, reprezentind valoarea terenurilor pentru care compania petroliera a obtinut certificate de proprietate. Restul actiunilor au fost subscrise, in numerar, de catre ceilalti actionari, pentru mentinerea cotei de participare. OMV a subscris 334,2 milioane de actiuni pentru care a platit 9,1 milioane de euro, participatia sa fiind de 51,011% din capital. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a intrat in posesia a 13,2 milioane de titluri. Institutia financiara internationala a subscris pina la numarul maxim alocat, mentinindu-si participatia de 2,026% din capitalul Petrom.

Un numar de 3.924 de actionari persoane fizice si juridice au subscris 29,1 milioane de actiuni noi, in valoare totala de 2,76 milioane de lei si 40.446,96 de euro, ajungind la 6,214% din capitalul social al Petrom. Conform comunicatului remis Bursei de Valori Bucuresti, fondurile obtinute din majorarea capitalului vor fi utilizate pentru investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri