Dupa ce in 2004 a demarat in Romania investitii de 40 de milioane de euro intr-o fabrica de cord metalic, Pirelli va plusa in 2006 citeva sute de milioane de euro in cea mai mare fabrica de anvelope din zona.

Pina la sfirsitul acestui an, grupul italian Pirelli va inaugura la Slatina cea mai mare unitate de productie de anvelope din Europa de Est. Potrivit declaratiilor ministrului italian al Activitatilor productive, Claudio Scaloja, suma investita va fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Constructia fabricii de la Slatina face parte din strategia Pirelli de expansiune pe piata romaneasca, dupa realizarea unei alte investitii intr-o societate mixta din Romania.

La nivel international, grupul Pirelli este prezent in 25 de tari, unde detine un total de 80 de fabrici si peste 36.000 de angajati.

Asociere cu nemtii

Pe 22 iulie anul trecut a avut loc, in municipiul Slatina, lansarea noii fabrici de cord metalic pentru anvelope, care apartine companiei Cord Romania SRL.

In cadrul noii companii mixte, Pirelli detine 80%, in timp ce nemtii de la Continental AG controleaza restul de actiuni.

In aceasta fabrica, cei doi producatori europeni de anvelope vor investi 40 de milioane de euro in perioada 2004-2007. Cord Romania a construit noua fabrica la Slatina, pentru a fi situata in apropierea fabricii deja existente de cabluri si sisteme, detinuta de Pirelli in zona. Fabrica are o capacitate anuala de 30.000 de tone de cord metalic si va produce pentru piata est-europeana, care manifesta o tendinta ascendenta in acest domeniu, au declarat reprezentantii Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Se preconizeaza, in prezent, ca pe aceasta piata sa existe o cerere de cord metalic aproape dubla fata de oferta existenta. In plan economic, colaborarea dintre Pirelli si Continental vine sa intareasca atractivitatea Romaniei pentru dezvoltarea investitionala din regiunea Europei Centrale si de Est, in industria de componente auto, au completat oficialii ARIS.

Concurenta internationala

Dintre marii producatori de anvelope la nivel mondial, in Romania detin capacitati de productie firmele Continental si Michelin. Grupul francez a cumparat, in vara anului 2001, de la grupul Tofan, fabricile Silvania Zalau si Victoria Floresti, precum si firma de resapare Tofan Recap si o serie de depozite si puncte de vinzare, formind societatea Michelin Romania.

Continental a construit la Timisoara, in anul 2000, o fabrica de anvelope in care a investit peste 120 de milioane de euro.

Compania americana Goodyear are o filiala in Romania, iar producatorul japonez Bridgestone este reprezentat de mai multi importatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri