Compania chineza Sinovel, unul dintre cei mai mari producatori de turbine eoliene din lume, a incheiat anul trecut primul contract in Romania, care prevede livrarea de turbine pentru un parc eolian si cauta noi parteneri in acest sector, au declarat pentru Mediafax repezentati ai companiei.
"In 2011 am incheiat primul contract in Romania. Vom livra turbine eoliene pentru un parc eolian de 9 MW, care urmeaza sa fie extins la 50 MW", a afirmat Hunter Zhu, director de dezvoltare al diviziei europene a Sinovel.

El nu a dezvaluit identitatea beneficiarului si nici valoarea contractului.

La randul sau, Luo Xianwen, tot director de dezvoltare in cadrul diviziei europene a companiei chineze, a adaugat ca Sinovel a abordat si alti dezvoltatori de proiecte eoliene in Romania in intentia de a livra centralele de productie a electricitatii.

Sinovel concureaza cu compania daneza Vestas, cel mai mare producator de turbine eoliene din lume, intr-o licitatie organizata de compania de stat Electrica SA pentru livrarea de turbine la un proiect eolian in localitatea Frumusita, judetul Galati.

Electrica a inceput licitatia pentru selectarea furnizorului turbinelor pentru parcul de la Frumusita in urma cu un an, dar inca nu a desemnat un castigator.

Intrebat care sunt motivele acestei intarzieri, Zhu a spus ca nu le cunoaste, dar in cazul in care Sinovel nu va castiga contractul, compania chineza va cere "explicatii rationale".

"Sinovel considera ca in aceasta licitatie concureaza pe pozitii de galitate cu Vestas. Noi facem tot ce putem. Daca vom pierde, vom accepta situatia dar vom cere explicatii rationale. Fiind primul proiect de acest fel al Electrica, cred ca un motiv al intirzierii este lispa lor de experianta", a precizat Zhu.

Electrica a anuntat anul trecut ca a amanat pentru 2012 punerea in functiune a doua proiecte eoliene de 160 milioane de euro in localitatile Chirnogeni, judetul Constanta, si Frumusita, Galati. Cele doua parcuri eoliene ar urma sa aiba o putere instalata de 50 MW fiecare.

Electrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri